2013. július 5., péntek

MOGYORÓS KORONGOK

A tallérokhoz:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
7,5 dkg darált mogyoró
csipet só

Krém:
10 dkg csokoládé
1 dl főzőtejszín
20 dkg mogyorókrém 

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha szükséges adjunk hozzá kevés jéghideg vizet is. Gombóccá formázzuk, fóliába tesszük és hűtőben tartjuk legalább 30 percet.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk a tejszínnel, majd kavargatva hozzáadjuk a mogyorókrémet és jól lehűtjük.
A tésztából diónyi golyókat gyúrunk, egymástól tisztességes távolságra, sütőpapíros tepsire helyezzük és világosra sütjük.
Ha kihűlt összeragasztjuk a krémmel.
Omlós, roppant finom sütemény.

4 megjegyzés:

  1. Meghiszem azt, hogy fincsi! Ellopikálhatok a képről egyet? (előbb-utóbb csak feltalálják a materializálógépet...) :))) Reci mentve, kipróbálós!

    VálaszTörlés
  2. Ezt nagyon szeretném! El is mentem a receptet. :)

    VálaszTörlés