2013. július 27., szombat

KACSAMELL

Errefele a kacsahúsnak nincs nagy hagyománya, emiatt (vagy egyéb ismeretlen okok miatt) a kacsamell nagyon drága. Ettől eltekintve néha sütök ropogós kacsamellet, rózsaszín húsút.
Elkészítése roppant egyszerű:
a kacsamell bőrét éles késsel bekockázzuk, sózzuk, friss borsot tekerünk rá és nagyon forró serpenyőbe helyezzük a bőrös felével lefelé.
Ropogós-pirosra sütjük pár perc alatt.
Akkor óvatosan megfordítjuk és még 3 percet sütjük, majd forró sütőbe helyezzük a serpenyőt és további 6-8 percig sütjük.
Mielőtt felszeleteljük pihentetjük pár percet.
A kacsamell mellé kitűnően illenek a gyümölcsszószok.
Mézes sült sárgabarackkal tálaltam krumplipürével.
A sárgabarackot kevés vajon megforrósítjuk, citromot csavarunk rá, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk kevés mézzel.
Pár perc alatt besűrítjük.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése