A receptet innen hoztam.
Hozzávalók:
300 g puha avokádó (kb 2 db)
4 egész tojás
1 kanál citromlé
50 ml tej
300 g liszt
50 g darált pisztácia
15 g sütőpor
200 g puha vaj
100 g cukor
csipet só
1 rúd vanília
A tetejére:
130 g porcukor
1 citrom leve
25 g durvára vágott pisztácia
Az avokádót pépesre törjük, hozzáadjuk a citromlevet és a tejet.
A vajat habosra keverjük a cukorral, a vanília kikapart magjaival, hozzáadjuk az avokádós pépet, majd a sóval és sütőporral elkevert lisztet és a pisztáciát.
Sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük és 170 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb 45 perc).
A porcukrot elkeverjük annyi citromlével, amennyitől egy könnyen kenhető cukormázat kapunk. Ezzel öntjük le a kihűlt avokádós süteményt, majd megszórjuk a durvára vágott pisztáciával.
Finom, nem túl édes, szaftos sütemény, tökéletes egy pohár tej mellé reggelire, vagy egy délutáni tea mellé.
Hozzávalók:
300 g puha avokádó (kb 2 db)
4 egész tojás
1 kanál citromlé
50 ml tej
300 g liszt
50 g darált pisztácia
15 g sütőpor
200 g puha vaj
100 g cukor
csipet só
1 rúd vanília
A tetejére:
130 g porcukor
1 citrom leve
25 g durvára vágott pisztácia
Az avokádót pépesre törjük, hozzáadjuk a citromlevet és a tejet.
A vajat habosra keverjük a cukorral, a vanília kikapart magjaival, hozzáadjuk az avokádós pépet, majd a sóval és sütőporral elkevert lisztet és a pisztáciát.
Sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük és 170 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb 45 perc).
A porcukrot elkeverjük annyi citromlével, amennyitől egy könnyen kenhető cukormázat kapunk. Ezzel öntjük le a kihűlt avokádós süteményt, majd megszórjuk a durvára vágott pisztáciával.
Finom, nem túl édes, szaftos sütemény, tökéletes egy pohár tej mellé reggelire, vagy egy délutáni tea mellé.
Nagyszerűen néz ki. Valójában ez is egy gyümölcskenyér. Csak különleges.
VálaszTörlésIgazából az íze sokkal jobb, mint a kinézete. Így még nem használtam soha avokádót, de megérte kipróbálni.
Törlés