2017. január 9., hétfő

Gesztenyekrém torta mézecskalács piskótával

Hozzávalók  egy 18 cm átmérőjű tortához:
A piskótához:
90 g méz
80 g vaj
5 tojás
5 kanál liszt
1 sütőpor
1 kanál mézeskalács fűszerkeverék
A krémhez:
200 g mascarpone
200 g mirelit gesztenyemassza
1 semleges ízű pudingpor 
350 ml tej
50 g vaj
cukor ízlés szerint 2-3 kanál
1-2 kanál finom rum
A díszítéshez:
diógrillázs
őrölt pisztácia
habcsók

A mézet és a vajat összeolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A tojások sárgáját habosra keverjük a fűszerrel, a sütőporral, a mézes vajjal, a liszttel, majd lazán beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, majd 180 C fokra előmelegített sütöben 50-55 percet sütjük. Amikor a teteje kezd megbarnulni tegyünk rá sütőpapírt, hogy ne égjen meg. Hurkapálcával ellenőrízzük, hogy a tészta megsült-e rendesen! Alaposan kihűtjük, (legjobb 15 percig a fagyasztóba is tenni, könnyebben szeletelhető) majd 3 lapra vágjuk. A legszebbet tesszük a tetejére, a legkevésbé sikerültet a közepére.
Elkészítünk egy keményebb pépet a pudingporból és a tejből, jól kihűtjük.  A szobahőmérsékleten kiolvasztott gesztenyepürét, a pépet, a mascarponét, a puha vajat, a rumot és a cukrot habosra keverjük, megtöltjük a tortát és kívülről is szépen bevonjuk. Diógrillázzsal és őrölt pisztáciával, valamint saját készítésű habcsókkal díszítjük. 



5 megjegyzés:

  1. Nagy baj vagy dragam!!!!!!❤❤❤❤ nagyon finom minden recept!!! M.ai impresionat. Felicitari pentru acest blog care este plin de surprize! Mi ai facut asa o pofta mare ca acum noaptea o sa ma apuc de gatit😃😃😃
    Millio puszi Brigitte😘

    VálaszTörlés
  2. Nagy baj vagy!!!! Minden finom! Tot ce ai postat imi place si acopera un spectrum mare de bunatati. Mi ai facut asa o pofta mare ca acum noaptea ma apuc de gatit!!!! Felicitari pt acest blog interesant si facut cu multa dragoste. Millio puszi Brigitre

    VálaszTörlés
  3. Nagy baj vagy!!!! Minden nagyon finom. Felicitari pt acest blog superinteresant in care sunt cuprinse toate gusturlie.ai un repertoriu mare de tot. Se simte ca iubesti ce faci...na acuma mi ai facut asa o pofta mare ca ma apuc noaptea de gatit���� un blog f frumos! Millio puszi...Brigitte��

    VálaszTörlés