Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 kanál porcukor
2 kanál rum
3 tojás sárgája
6 dkg olvasztott, langyos vaj
2 dl tejföl
csipet só
1 kiskanál vanília kivonat
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
vaníliás porcukor
finom lekvár
A hozzávalókból rugalmas, selymes tésztát gyúrunk, fóliába csavarjuk és 20-25 percig a hűtőbe tesszük.
Kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, cakkos derelyevágóval (ha nincs, akkor pizzavágóval vagy éles késsel) 2-3 cm széles 10-12 cm hosszú szalagokra vágjuk. Minden szalag közepébe, hosszába egy 2-3 cm hosszú bevágást készítünk, ezen átbújtatjuk a szalag egyik végét. Így alakul ki a jellegzetes csöröge forma.
Bő, forró olajban rózsaszínűre sütjük, szűrőlapáttal kiemeljük, papírszalvétára helyezzük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral. Finom savanykás lekvárral tálaljuk.
A receptet Fűszermáni Gabitól kölcsönöztem.
35 dkg liszt
1 kanál porcukor
2 kanál rum
3 tojás sárgája
6 dkg olvasztott, langyos vaj
2 dl tejföl
csipet só
1 kiskanál vanília kivonat
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
vaníliás porcukor
finom lekvár
A hozzávalókból rugalmas, selymes tésztát gyúrunk, fóliába csavarjuk és 20-25 percig a hűtőbe tesszük.
Kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, cakkos derelyevágóval (ha nincs, akkor pizzavágóval vagy éles késsel) 2-3 cm széles 10-12 cm hosszú szalagokra vágjuk. Minden szalag közepébe, hosszába egy 2-3 cm hosszú bevágást készítünk, ezen átbújtatjuk a szalag egyik végét. Így alakul ki a jellegzetes csöröge forma.
Bő, forró olajban rózsaszínűre sütjük, szűrőlapáttal kiemeljük, papírszalvétára helyezzük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral. Finom savanykás lekvárral tálaljuk.
A receptet Fűszermáni Gabitól kölcsönöztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése