A 32. Blogkóstolót Lívia, a Gasztróságok blog írója vezeti, a számomra kisorsolt blog ismét Vöröskaktusz lett. Tőle ez alkamlommal a mogyorós-sáfrányos csirkét választottam, valódi sáfrányt vettetem be, valamint joghurt helyett tejszínt használtam az elkészítéséhez. Gyors, finom, laktató étel.
Hozzávalók 2 személyre:
1 db kicsontozott csirkemell
2 kanál olaj
1 kanál mogyoróvaj
1 marék pörkölt mogyoró
1 csipet sáfrány
2 dl joghurt vagy tejszín
só, bors
opcionálisan chili
zöldpetrezselyem a díszítéshez
A sáfrányra 0,5 dl forró vizet öntünk.
A csirkemellet ujjnyi darabokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk és körbepirítjuk a forró olajban.
Hozzáadjuk a sáfrányos vízzel feloldott mogyoróvajat, a tejszínt és összerottyantjuk.
Apróra vágott chilivel, aprított zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Köretként főtt-pirított rizset, kukszkuszt adhatunk.
Hozzávalók 2 személyre:
1 db kicsontozott csirkemell
2 kanál olaj
1 kanál mogyoróvaj
1 marék pörkölt mogyoró
1 csipet sáfrány
2 dl joghurt vagy tejszín
só, bors
opcionálisan chili
zöldpetrezselyem a díszítéshez
A sáfrányra 0,5 dl forró vizet öntünk.
A csirkemellet ujjnyi darabokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk és körbepirítjuk a forró olajban.
Hozzáadjuk a sáfrányos vízzel feloldott mogyoróvajat, a tejszínt és összerottyantjuk.
Apróra vágott chilivel, aprított zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Köretként főtt-pirított rizset, kukszkuszt adhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése