2017. január 22., vasárnap

Lecsó édesburgonyával és kurkumával

Ha fogyni akarok, akkor mindig "lecsókúrát" alkalmazok. A lecsó laktató, finom és kevés kalóriát tartalmaz. A kurkumát a színe miatt tettem bele, gyönyörű sárga szaftja lett tőle.
Ezt a lecsót Erika játékára (is) készítettem, ő versenyt hírdetett, ki-milyen lecsót főz témában.

Hozzávalók 2 emberes adaghoz:
2-3 kanál olaj
1 fej vöröshagyma
arasznyi póréhagyma
1 húsos paprika
1 chili paprika
1 nagyobb édesburgonya
1 cukkini
15 szem cherry paradicsom (vagy 2-3 normál méretű paradicsom)
só, bors, szárított bazsalikom 
1 kk kurkuma
A hagymát és a póréhagymát apróra vágjuk és lassú tűzön megdinszteljük a felhevített olajon. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, chilipaprikát, pár perc múlva a felaprított paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal és a kurkumával. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pár percig pároljuk. Az édesburgonyát és a cukkinit meghámozzuk, 2X2 cm-es kockákra vágjuk. Az édesburgonya kockákat a lecsóalaphoz adjuk, tovább pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Amikor az édesburgonya félig kész beledobjuk a cukkini darabokat is és készre főzzük.
Fogyaszthatjuk csak magára, de adhatunk mellé sült kolbászt, pecsenyehúst, vagy akár tükörtojást, sajtkrokettet  is.



Lecsós receptek a blogon:
Lecsós kakashere pörkölt
Lecsós marhaszelet ( a kedvencem)
Lecsós töltött káposzta
Tökös-padlizsános lecsó pulykahússal


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése