Hozzávalók :
1 kg kimagozott meggy
40 dkg cukor
1 csomag 2:1 dzsemfix
1 kanál balzsamecet
Nos, elkészítjük a dzsemet a gemfix leírása szerint, de mielőtt levennénk a tűzről hozzáadjuk a balzsamecetet, még egy percig rotyogtatjuk. A meggybe pár pillanatra belemerítettem a botmixert, így lett darabos is, meg pasztás is.
A balzsamecet egy különleges, nagyon finom aromát kölcsönöz a meggynek, megéri kipróbálni!
Ne felejtsük el az üvegeket alaposan kimosni és sterilizálni. Ezt a műveletet úgy szoktam elvégezni, hogy 3-4 percre megforgatom a mikróban, vagy ugyanannyi időre forró sütőbe teszem az üvegeket.
Miután a forró lekvárt betöltjük, zárjuk le alaposan, majd fordítsuk fejre az üvegeket pár percre.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése