Abszurdnak is tűnhet, de újabban majdnem mindenbe, amibe búzaliszt szükséges, becsempészek legalább fele mennyiségben kukoricalisztet. Ettől úgy érzem különlegesebb ízű, roppanósabb állagú lesz az étel.
S ha meg nincs is így, de biztos egészségesebb!
A Kossuth kiflikhez habosra kevertem 12 dkg puha vajat 15 dkg porcukorral, egy citrom reszelt héjával, majd egyenként hozzákevertem 6 tojás sárgáját, majd egy sütőport és végezetül 2 dl tejet. Felváltva hozzáadtam egy bögre kukoricalisztet és egy bögre fehérlisztet, alaposan összedolgoztam, majd gyengéden belevegyítettem a tojások fehérjét, amit 5 dkg cukorral és pár csepp citromlével keményre vertem.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, megszórtam 10 dkg pirított, vágott cukros mogyoróval és pirosra sütöttem.
Amikor kihűlt félholdakat szaggattam ki belőle.
Nem volt rossz ízlése ennek a Kossuth Lajosnak, tényleg finom ez a sütemény ami a kedvence volt.
Feleim, vegyetek és egyetek!
A kukoricaliszttel eddig valahogy sohasem sikerült jól nekem semmi... Ez azonban nagyon meggyőző. :)
VálaszTörlésNekem sem mindig jön össze, de nézd milyen szép lett, azon kívül finom is volt.
Törlés