Nagyon finom húsos pie-t, vagyis palacsintát sütöttem.
Apró kockára vágtam egy fej vöröshagymát, megdinszteltem egy kevés olajon. Akkor hozzáadtam fél kiló darált csirkemellet , sóztam, borsoztam és fehéredésig pirítgattam tovább. Közben megtisztítottam és dobókocka nagyságúra vagtam egy 25 dkg-os tököt és egy hasonló méretű padlizsánt, majd hozzáadtam a darált húshoz. Tovább folytattam a dinsztelést addig, amíg majd minden levét elfőtte. Végezetül kihűtöttem, beleszórtam egy csokor apróra vágott zöldpetrezselymet, egy marék zsemlemorzsát és 2 tojást, majd alaposan összekevertem.
Egy lap mirelit vajastésztát szobahőmérsékleten hagytam kiengedni, kibéleltem vele egy hosszúkás, keskeny tepsit úgy, hogy a két széle lecsüngjön a tepsi oldalán. A fele tölteléket belekanalaztam az aljára, a közepébe helyeztem 3 piros sültpaprikát, majd rákentem a maradék tölteléket.
A tészta széleit aztán ráhajtottam a töltelékre, felvert tojással lekentem és sütőben addig sütöttem, amíg szép piros nem lett.
A tésztája foszlósan ropogós, a tölteléke ízletesen szaftos lett.
Vágjatok egy jó vastag szeletet, fogjatok egy hideg kovászos uborkát, töltsetek egy korsó habzó sört, bizonyára nem fogjátok megbánni.
Feleim, vegyetek és egyetek!
vai de mine si de mine, Ildi, ce bunatateeee! cat imi plac mie placintele astea! si, cum nu mi-e frica sa dau drumul la cuptor nici macar pe vremea asta, la placinte inainte zic!
VálaszTörlésAluatul e cumparat, restul a mers destul de repede...da bunaaaa
Törlés