A recept otthoni, anyukám paradicsomlevese, sose rajongtam érte, mégis amikor már "felnőtt fejjel" eszem, azt mondom: nincs is ennél semmi sem finomabb, sem könnyebben elkészíthető.
Egy kiló érett, zamatos kerti paradicsomot botmixerrel összezúzunk. Közben 3 kanál olajból és 1 kanál lisztből rózsaszínű rántást készítünk, beledobunk 1 kis fej apróra vágott vöröshagymát, majd felöntjük a paradicsomlével. Gyorsan megkeverjük, hogy a rántás ne csomósodjon meg, majd kipótoljuk annyi vízzel, hogy 1,5 liter folyadék legyen. Beledobunk egy csokor zellerlevelet és lassan forralva addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul benne. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, főtt bulgurral tálaljuk. Én ráadásképp petrezselyemzölddel is megszórtam.
A cukor (vagy méz) kiegyensúlyozza a paradicsom savasságát, mennyisége egyénfüggő, de elengedhetetlen.
Egy kiló érett, zamatos kerti paradicsomot botmixerrel összezúzunk. Közben 3 kanál olajból és 1 kanál lisztből rózsaszínű rántást készítünk, beledobunk 1 kis fej apróra vágott vöröshagymát, majd felöntjük a paradicsomlével. Gyorsan megkeverjük, hogy a rántás ne csomósodjon meg, majd kipótoljuk annyi vízzel, hogy 1,5 liter folyadék legyen. Beledobunk egy csokor zellerlevelet és lassan forralva addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul benne. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, főtt bulgurral tálaljuk. Én ráadásképp petrezselyemzölddel is megszórtam.
A cukor (vagy méz) kiegyensúlyozza a paradicsom savasságát, mennyisége egyénfüggő, de elengedhetetlen.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése