Hozzávalók:
4 vöröshagyma
0,5 kg sütőtök
2 kanál vaj
1 kanál olaj
0,6 l húsleves
1 kiskanál csombor (borsikafű)
bors
10 dkg sajt
pár kanál tejföl
pici chili
A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a szálasra vágott hagymát és karamellizálódásig dinszteljük. Akkor hozzáadjuk a héjától és magjától megtisztított, felkarikázott sütőtököt és tovább pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, borssal, morzsolt csomborral ízesítjük és puhulásig főzzük. Ha szükséges utánsózzuk, chilivel fűszerezzük.
A tetejére reszeljük a sajtot, sütőben ráolvasztjuk.
Pirítóssal, tejföllel tálaljuk.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Csodás képek! Az utolsó a legjobb! :o) Persze a leves is pazar!
VálaszTörlésKépzeld, a tök hamvas volt, amikor megvágtam, roppanós-finom. Köszi szépen a dícséretet, jólesik nekem.
TörlésGuszta!!!
VálaszTörlésImádom a csombort, most morzsoltam le fél bögrényit a saját termésből, lesz bőven télen!
FEG!
F(inom) E(gészséges) G(uszta)!
K.Sz. (tudod mit jelent) :-)
TörlésLátszik itt az ősz, megjelent a sütőtök:-) az ötlet nagyon jó,el fogom készíteni. A gyerekek miatt krémesítem, de biztosan úgy is fincsi lesz.
VálaszTörlésKöszi:-)
Szeretem a sütőtököt, minden féle variációban. Ez a leves tényleg finom lett.
Törlés