Ez volt az a desszert, amihez az alapanyagokat viszonylag könnyen be tudta szerezni anyukám s a csipogó gyermeksereget jól tudta vele laktatni bármikor, hisz imádtuk. Az elkészítésében is elég hamar kivettem a részemet, s utána ha akartam, ha nem, én kellett legyártsam.
Íme a hozzávalók (esetenként variálhatóak) :
- 50 dkg lokum rahát (vegyes gyümölcs)
- 2,5 dl víz
- 10 dkg durvára vágott dió
- 10 dkg gorombára aprított
csokoládé
- 5 dkg mazsola
- 20-22 dkg tört keksz
- kókuszreszelék
A rahátot dobókockányi nagyságúra vágjuk és feltesszük tűzre a vízzel. Amikor a víz fortyogni kezd és a rahát is alaposan megolvad-megpuhul, akkor abbahagyjuk a főzését és beleszórjuk a többi hozzávalót. Kevergessük, hogy ne égjen oda! Kekszmorzsát annyit adjunk hozzá, amennyitől könnyedén összeáll a massza és formázható lesz, fakanállal alaposan összedolgozzuk. Cukrot nem igényel, hisz minden hozzávalója édes.
Egy fóliára kókuszreszeléket szórunk és rákanalazzuk a fele édességmennyiséget, majd rúddá hengergetve becsomagoljuk a fóliába.
Ebből a mennyiségből 2 kekszrúdunk lesz.
Ha alaposan kihűlt, szeleteljük!
Ez az olvasztott rahátos alap bármivel ízesíthető, rummal, vaníliával, tehetünk bele másféle csonthéjasokat, mandulát, mogyorót, csoki helyett kakaót, mazsola helyett bármilyen aszalt gyümölcsöt. Amikor a rudat hengergetjük kókuszreszelék helyett használhatunk kekszmorzsát, vagy cukrot, porcukrot. Megunhatatlan, finom, sokáig eláll, könnyen szállítható. Kell-e ennél több?
Nutcracker teával fogyasztottam, a Demmeres Teehaus jóvoltából. Ez az oolong tea pirított mogyoróval és molyhos ökörfarkkóróval, valamint természetes olajokkal van ízesítve.
Íme a hozzávalók (esetenként variálhatóak) :
- 50 dkg lokum rahát (vegyes gyümölcs)
- 2,5 dl víz
- 10 dkg durvára vágott dió
- 10 dkg gorombára aprított
csokoládé
- 5 dkg mazsola
- 20-22 dkg tört keksz
- kókuszreszelék
A rahátot dobókockányi nagyságúra vágjuk és feltesszük tűzre a vízzel. Amikor a víz fortyogni kezd és a rahát is alaposan megolvad-megpuhul, akkor abbahagyjuk a főzését és beleszórjuk a többi hozzávalót. Kevergessük, hogy ne égjen oda! Kekszmorzsát annyit adjunk hozzá, amennyitől könnyedén összeáll a massza és formázható lesz, fakanállal alaposan összedolgozzuk. Cukrot nem igényel, hisz minden hozzávalója édes.
Egy fóliára kókuszreszeléket szórunk és rákanalazzuk a fele édességmennyiséget, majd rúddá hengergetve becsomagoljuk a fóliába.
Ebből a mennyiségből 2 kekszrúdunk lesz.
Ha alaposan kihűlt, szeleteljük!
Ez az olvasztott rahátos alap bármivel ízesíthető, rummal, vaníliával, tehetünk bele másféle csonthéjasokat, mandulát, mogyorót, csoki helyett kakaót, mazsola helyett bármilyen aszalt gyümölcsöt. Amikor a rudat hengergetjük kókuszreszelék helyett használhatunk kekszmorzsát, vagy cukrot, porcukrot. Megunhatatlan, finom, sokáig eláll, könnyen szállítható. Kell-e ennél több?
Nutcracker teával fogyasztottam, a Demmeres Teehaus jóvoltából. Ez az oolong tea pirított mogyoróval és molyhos ökörfarkkóróval, valamint természetes olajokkal van ízesítve.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése