2012. szeptember 10., hétfő

SÁFRÁNYOS KÖRTEKOMPÓT NARANCSSZÓSSZAL


Ezt a desszertet nagyon könnyű elkészíteni, de megéri kipróbálni, mert egy lezser befejezése lehet egy finom vacsorának, vagy ebédnek.


Meghámoztam, kettévágtam és kiszedtem a magházát 4 keményebb körtének s feltettem főni 0,5 dl vízben, amibe pár kanál cukrot és csipet sáfrányt szórtam.   
3-4 perc elteltével kivettem a körtéket a léből és tálkába tettem őket. A kompótlevet összekevertem 1 dkg zselatinnal, amit előtte pár percig 3 kanál vízben áztattam. Ismét feltettem a tűzre, felforrósítottam de már nem forraltam. Arányosan elosztottam a tálkákba a zselatinos kompótlevet. Hűtőben pár óra alatt megdermesztettem.
Egy tálban összekevertem 2 tojás sárgáját 10 dkg cukorral, 2 kanál étkezési keményítővel, egy narancs reszelt héjával és levével, valamint 0,5 dl hideg tejjel. Közben felforraltam 4,5 dl tejet, hozzáöntöttem a tojásos egyveleghez és pár perc alatt lassú tűzön besűrítettem.
A tányérra borított körtezselét ezzel a krémmel, valamint lekvárral tálalhatjuk, jól behűtve.



Feleim, vegyetek és egyetek!

2 megjegyzés:

  1. Csodás desszert! Micsoda finom íze lehet! És a virág! Ez a vas virág? Nagyon szép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a dícsérő szavaidat, utánanéztem, tényleg vasvirág (de nem tartott annyit mint a vas :-))

      Törlés