Biztos vagyok benne, hogy megtörtént már veletek is, hogy valami, amit nagyon szerettek csinálni, nagyon jól sikerült. Legyen bármiről szó, valami, ami kedvetekre való, ami a szenvedélyetek, ami a hobbytok, vagy csak simán az épp aznapi tennivalótok. Nos, nekem ilyen extrára sikerült ez a csokoládébonbon.
Ma nagyon siettem haza, hisz nagy terveket kovácsoltam magamban egész nap.
A bonbonkészítés harmadik próbálkozása már nem hagyományos finomságot célzott meg, hanem a pillanatnyi nagy kedvencemet, a chilizselét.
Nagyon szeretném még dícsérni a chilizselét és nagyon örvendek, hogy jó pár barátomat, ismerősömet sikerült már meggyőznöm ennek a delikatessznek a nagyszerűségéről.
S jó minőségű csokival kombinálva? Nos, az maga a paradicsom!!! Szuperlatívuszokban!!!
A mennyiség 15 bonbon elkészítéséhez elegendő.
10 dkg jó minőségű, 75% kakaót tartalmazó csokoládét gőz fölött megolvasztottam 46 fokra (kissé most is túlmelegedett), lehűtöttem 5 deka apróra vágottal, úgy 34 fokra. Ecsettel kikentem a bonbonformát, 10 perc hűtőszekrény, ismét egy réteg csoki, megint hideg.
1 dl chilizselét langyosra olvasztottam, majd miután kissé visszahűlt bekanalaztam a bonbonformák üregébe. Ismét hűtöttem 15 percet, amíg jól megdermedt. Akkor befedtem, talpaltam az újra olvasztott csokoládéval.
Végül 2 órát hűtőben tartottam, alig vártam, hogy a formából kiszedjem.
Parádés ajándék lehet díszdobozban is.
Ma nagyon siettem haza, hisz nagy terveket kovácsoltam magamban egész nap.
A bonbonkészítés harmadik próbálkozása már nem hagyományos finomságot célzott meg, hanem a pillanatnyi nagy kedvencemet, a chilizselét.
Nagyon szeretném még dícsérni a chilizselét és nagyon örvendek, hogy jó pár barátomat, ismerősömet sikerült már meggyőznöm ennek a delikatessznek a nagyszerűségéről.
S jó minőségű csokival kombinálva? Nos, az maga a paradicsom!!! Szuperlatívuszokban!!!
A mennyiség 15 bonbon elkészítéséhez elegendő.
10 dkg jó minőségű, 75% kakaót tartalmazó csokoládét gőz fölött megolvasztottam 46 fokra (kissé most is túlmelegedett), lehűtöttem 5 deka apróra vágottal, úgy 34 fokra. Ecsettel kikentem a bonbonformát, 10 perc hűtőszekrény, ismét egy réteg csoki, megint hideg.
1 dl chilizselét langyosra olvasztottam, majd miután kissé visszahűlt bekanalaztam a bonbonformák üregébe. Ismét hűtöttem 15 percet, amíg jól megdermedt. Akkor befedtem, talpaltam az újra olvasztott csokoládéval.
Végül 2 órát hűtőben tartottam, alig vártam, hogy a formából kiszedjem.
Parádés ajándék lehet díszdobozban is.
Nagyon izgalmasan hangzik és csodaszép a töltelék színe! Viszont Ildi, az étcsokit 32 fokra hűtsd picit tovább kavargatva!
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsi!!! Annyira nehéz 32 fokossal dolgozni, szerintem az túl vastag és nehezen kenhető...
TörlésIldi, az nem feltétlen a hőfoktól függ, egyes csokik "folyósabbak", ezt ki kell tapasztalni. Pl. szerintem az egyik legvékonyabb, legfolyósabb a lidl 60%-os Amazonas étcsokija, az 32 fokosan is perfekt folyós, abban pl. nagyon szeretek bonbont kimártani. De van, amit nem is használok bonbonokhoz, mert túl sűrű egyszerűen.
TörlésEzt én is imádnám! A csilizselét veszed, vagy saját készítés?
VálaszTörlésZizu
Biztosan, Zizu!! Készítem, a recept a "chilizselé"-re kattintva megjelenik!
TörlésBocs, figyelmetlen voltam. Már mentettem is a zselé receptjét... Szuper!!! :)
TörlésEz aztán egy izgalmas bon-bon! Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy milyen amikor elolvad a számban... :o)
VálaszTörlésA csokiíz egybeolvad az édes, picit csípős-savanykás töltelékkel. Mennyei!
TörlésSzívesen megkóstolnám! Egyébként most a barátnőm van odáig a chili-csoki kombinációért... :)
VálaszTörlésOlyan aranyos ez a dobozka. :)
Köszi, a dobozka kis kerámia, nagyon tetszik nekem is. A csoki-chili páros nagyon finom, picit extrém, de jó!
Törlés