2012. november 7., szerda

CITROMOS KEKSZ


20 dkg lisztet gyors mozdulatokkal összegyúrtam 15 dkg hideg vajjal, 5 dkg porcukorral, 1 citrom reszelt héjával és kifacsart levével, 1 kiskanál citromesszenciával, csipet sóval.
A hűtőszekrényben hagytam dermedni fóliába csomagolva egy órát, kinyújtottam vékonyra, majd kiszúrtam kisméretű pogácsaszaggatóval és sütőpapíros tepsibe sorakoztattam őket. Előmelegített sütőben halványra sütöttem a kekszeket. 
Vigyázat, hamar megég!
Összeragasztottam saját készítésű birsalmalekvárral és megkentem citrommázzal, majd száradni tettem.
A citrommázhoz 10 dkg porcukrot összekevertem fél citrom levével.

Finom, omlós, pikáns  aprósütemény, dobozban sokáig frissen marad, ünnepekre időben elkészíthető nyalánkság.




Feleim, vegyetek és egyetek!


6 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet! Eddig mind csak simán sütöttem a kekszeket, így összeragasztva lesz a következő:-)

    VálaszTörlés
  2. Most sült ki az első tepsivel. Nagyon finom, de tényleg figyelni kell a sütésre, gyorsan kész. Szerintem esélye sincs, hogy "sokáig elálljon".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is elég hamat elpusztítottam :-)

      Törlés
  3. Lekvárral sem lehet rossz. A kedvencem a citromos keksz:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Desszertben imádom a citromot! A lekvár megpuhítja, valahogy illik hozzá...

      Törlés