20 dkg lisztet gyors mozdulatokkal összegyúrtam 15 dkg hideg vajjal, 5 dkg porcukorral, 1 citrom reszelt héjával és kifacsart levével, 1 kiskanál citromesszenciával, csipet sóval.
A hűtőszekrényben hagytam dermedni fóliába csomagolva egy órát, kinyújtottam vékonyra, majd kiszúrtam kisméretű pogácsaszaggatóval és sütőpapíros tepsibe sorakoztattam őket. Előmelegített sütőben halványra sütöttem a kekszeket.
Vigyázat, hamar megég!
Összeragasztottam saját készítésű birsalmalekvárral és megkentem citrommázzal, majd száradni tettem.
A citrommázhoz 10 dkg porcukrot összekevertem fél citrom levével.
Finom, omlós, pikáns aprósütemény, dobozban sokáig frissen marad, ünnepekre időben elkészíthető nyalánkság.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Fincsi lehet! Eddig mind csak simán sütöttem a kekszeket, így összeragasztva lesz a következő:-)
VálaszTörlésMeg a citrommáz is feldobja!
TörlésMost sült ki az első tepsivel. Nagyon finom, de tényleg figyelni kell a sütésre, gyorsan kész. Szerintem esélye sincs, hogy "sokáig elálljon".
VálaszTörlésÉn is elég hamat elpusztítottam :-)
TörlésLekvárral sem lehet rossz. A kedvencem a citromos keksz:D
VálaszTörlésDesszertben imádom a citromot! A lekvár megpuhítja, valahogy illik hozzá...
Törlés