2012. november 2., péntek

PISZTÁCIÁS-CSIRKÉS RIZSSALÁTA

Nigel Slater nyomában elkészített imádnivaló laktató saláta. Az eredeti  recept pontosságáért nem tudok felelni, mivel nem jegyzeteltem s csak memóriából készítettem el.

Hozzávalók:
1 bögre rizs
2,5 bögre húsleves
1 mokkáskanál kurkuma
1 kanál szárított sárgarépa (elhagyható)
50 dkg filézett csirkecomb (vagy csirkemell)
2 kanál szójaszósz
3 kanál ketchup
1 kiskanál őrölt fahéj

bors
1 kanál olaj
5 dkg vaj
1/2 bögre sós, pirított pisztácia
0,5 l joghurt
1 citrom leve
1 nagy csokor zöldpetrezselyem
1 kötés zöldhagyma
A tálaláshoz:
0,4 l joghurt
1 chilipaprika
só, bors
Lássuk az elkészítési módját: 
A rizst megfőzzük a húslében a szárított répával együtt, kurkumával színezzük-ízesítjük, majd kihűtjük.
Közben a húst felcsíkozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk a szójaszósszal, a ketchuppal és lefóliázva legalább egy órát hűtőben érleljük.
Az olajat és a vajat felforrósítjuk, rádobjuk a húscsíkokat és folytonosan kevergetve készre sütjük, majd kihűtjük.
A pisztáciát gorombára aprítjuk, a petrezselyemzöldet felvágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk.
A joghurtot összekeverjük a citromlével.
Amikor minden elő van készítve laza mozdulatokkal összevegyítjük a főtt rizst, a sült húst, a pisztáciát, a zöldpetrezselymet, a hagymát és  a citromos joghurtot.
A tálaláshoz a maradék joghurtot összekeverjük az apróra vágott chilivel. Egy jó nagy kanál joghurtszószt és kevés pisztáciát teszünk a rizssalátás tányérunkra fogyasztás előtt.



Nekem máris kedvencem lett, készítsétek bizalommal, nem fogjátok megbánni, s ha nem, akkor csak tessék:
Vegyetek és egyetek!

3 megjegyzés: