2012. november 4., vasárnap

CSIRKEMELL KOSÁRKÁK KÉKSAJTOS KELBIMBÓVAL

Egy ünnepi ebéd, ami akár Karácsony estéjére is elkészíthető azoknak, akik eléggé bátrak ahhoz, hogy eltérjenek a hagyományostól. Kezdők is bizton belefoghatnak, megéri, az egyszerűen elkészíthető fogás íze fennséges.



A húshoz 4 személy részére: 
- 50 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg vékonyra szeletelt  bacon
- pár kelbimbólevél
- 1 sült kápiapaprika
- só, bors
-1 dl tejszín
- 1 tojás

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A muffinformákat kibéleljük egy-egy baconszelettel, belefektetünk mindegyikbe egy vékony szelet csirkemmellfilét, a közepébe pár levél kelkáposztalevelet teszünk, majd annak kelyhébe egy darabka sültpaprikát. 
A tojást felverjük  a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, elosztjuk a csirkemell kosárkákban,  majd lezárjuk egy kis darab csirkehússal és befedjük egy kis kocka baconnal. Sütőben piros-ropogósra sütjük.
Amíg a husika a sütőben pirul, addig megmosunk, torzsájától és esetleges elfonnyadt leveleitől megszabadítunk 50 dkg kelbimbót, majd enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, 2 dl tejszínnel megöntözzük, picit forraljuk, majd rámorzsolunk 10 dkg finom kéksajtot és a tüzet elzárjuk. A fedő alatt a sajt csodásan megolvad, mennyei aromát kölcsönözve az amúgy semleges ízű kelbimbónak.
A közben megsült csirkemellkosárkákat krumplipürével és a kéksajtos tejszínszószos kelbimbóval tálaljuk.




Feleim, vegyetek és egyetek!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom ebéd! De rég ettem kelbimbót... Igaz csak keveset szoktam mert elég markáns íze van. Kék sajttal és burgonyapürével, kitűnő köret!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a kéksajt nagyon "megdobja" a kelbimbót, nem is hittem volna...

      Törlés