Egy ünnepi ebéd, ami akár Karácsony estéjére is elkészíthető azoknak, akik eléggé bátrak ahhoz, hogy eltérjenek a hagyományostól. Kezdők is bizton belefoghatnak, megéri, az egyszerűen elkészíthető fogás íze fennséges.
A húshoz 4 személy részére:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg vékonyra szeletelt bacon
- pár kelbimbólevél
- 1 sült kápiapaprika
- só, bors
-1 dl tejszín
- 1 tojás
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A muffinformákat kibéleljük egy-egy baconszelettel, belefektetünk mindegyikbe egy vékony szelet csirkemmellfilét, a közepébe pár levél kelkáposztalevelet teszünk, majd annak kelyhébe egy darabka sültpaprikát.
A tojást felverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, elosztjuk a csirkemell kosárkákban, majd lezárjuk egy kis darab csirkehússal és befedjük egy kis kocka baconnal. Sütőben piros-ropogósra sütjük.
Amíg a husika a sütőben pirul, addig megmosunk, torzsájától és esetleges elfonnyadt leveleitől megszabadítunk 50 dkg kelbimbót, majd enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, 2 dl tejszínnel megöntözzük, picit forraljuk, majd rámorzsolunk 10 dkg finom kéksajtot és a tüzet elzárjuk. A fedő alatt a sajt csodásan megolvad, mennyei aromát kölcsönözve az amúgy semleges ízű kelbimbónak.
A közben megsült csirkemellkosárkákat krumplipürével és a kéksajtos tejszínszószos kelbimbóval tálaljuk.
A húshoz 4 személy részére:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg vékonyra szeletelt bacon
- pár kelbimbólevél
- 1 sült kápiapaprika
- só, bors
-1 dl tejszín
- 1 tojás
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A muffinformákat kibéleljük egy-egy baconszelettel, belefektetünk mindegyikbe egy vékony szelet csirkemmellfilét, a közepébe pár levél kelkáposztalevelet teszünk, majd annak kelyhébe egy darabka sültpaprikát.
A tojást felverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, elosztjuk a csirkemell kosárkákban, majd lezárjuk egy kis darab csirkehússal és befedjük egy kis kocka baconnal. Sütőben piros-ropogósra sütjük.
Amíg a husika a sütőben pirul, addig megmosunk, torzsájától és esetleges elfonnyadt leveleitől megszabadítunk 50 dkg kelbimbót, majd enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, 2 dl tejszínnel megöntözzük, picit forraljuk, majd rámorzsolunk 10 dkg finom kéksajtot és a tüzet elzárjuk. A fedő alatt a sajt csodásan megolvad, mennyei aromát kölcsönözve az amúgy semleges ízű kelbimbónak.
A közben megsült csirkemellkosárkákat krumplipürével és a kéksajtos tejszínszószos kelbimbóval tálaljuk.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nagyon finom ebéd! De rég ettem kelbimbót... Igaz csak keveset szoktam mert elég markáns íze van. Kék sajttal és burgonyapürével, kitűnő köret!
VálaszTörlésAz a kéksajt nagyon "megdobja" a kelbimbót, nem is hittem volna...
Törlés