2012. szeptember 27., csütörtök

TÁPIÓKA PUDING SZILVASZÓSSZAL




A tegnap az áruházban lisztet kerestem, méghozzá rozslisztet, amit nem tudni miért olyan magasra tettek,  hogy semmi esélyem nem volt azt onnan leemelni. Már azt nézegettem, mire állhatnék rá, miközben az a gondolat futott át a fejemen: milyen jó lenne, ha most itt lenne egy nagyon magas pasi, aki leemelné szúmomra a lisztet a magasrból.  Ha hiszitek, ha nem abban a pillanatban arra tolta a bevásárlókosarát Levi, akit jó pár éve ismerek, a magasságáról meg csak annyit, hogy véleményem szerint legalább 2 méter. Ó, egek, ha minden kívánságom így teljesülne...
Ígértem nektek pár szót a Coworkosokról. Nagyon érdekes biznisz, a holland származású Robbert csodálatosan felújított és berendezett egy történelmi jelentőségű  kolozsvári belvárosi ingatlant. Ott bárki, aki érdekelt, kibérelhet egy "helyet" és onnan dolgozhat. A helyet úgy kell értsük, hogy ebben a csodálatos irodában mindenki ott és akkor dolgozik, ahol és amikor  akar.  Munkájuk általában számítógépen történik, jó nézni a zömében fiatalokat, amint ölükben a munkaszerszám ki a teraszon, ki egy asztal mellett dolgozik. Kollegák és még sincs egyiknek sem semmi köze a másik munkájához, nincs főnök és nincs órarend.
 A mostani ebéd tabouleh salátával indult, főételnek padlizsánpüré , szezámmagos-kukoricapelyhes, tepsiben sütött disznókaraj volt, meg egy kis petrezselymes krumpli, desszertnek pedig tápiókapudingot főztem szilvaszósszal. 



Íme a desszert elkészítési módja:
Fejenként 0,5 dl tápiókagyöngyöt felöntöttem 1,5 dl tejjel és lassú tűzön forralni kezdtem, gyakran megkavargatva. Amikor a tápióka gyöngyök kezdtek megpuhulni és áttetszővé válni, akkor hozzáadtam személyenként 1 kanál cukrot, vaníliaaromát és befejeztem a főzést. 
Ha a tejet hamar elfövi, de még nincs megpuhulva, öntsetek bátran még rá tejet, a puding olyan picit tejben tocsogós kéne legyen, hűlés közben úgyis felissza a plussz levet. 
A szilvát magtalanítottam és feltettem főni cukorral, fahéjjal, pár kanál vízzel. 5 perc alatt megvolt, ráöntöttem a kihűlt tápiókapudingra.



Feleim, vegyetek és egyetek!


2 megjegyzés:

  1. Honnan szerzed a tapiokat? Soha nem ettem meg.
    Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bioboltokban, Kolozsváron a "Sora"- val szemben, fél kg 10 lej, kibírható, hisz szapora. Megfőzve kinézésre olyan mint a kaviár, áttetsző ragacsos gyöngyöcskék, szükséges nekik valamilyen aromát adni, mivel az ízük eléggé semleges. Vanília, vagy fahéj és különböző gyümölcsszószok, lekvárok, úgy nagyon finom...

      Törlés