2011. október 24., hétfő

Chili CON carne

Zúgolódás támadt az olvasóim táborában (álmodik a nyomor, szeretném én ha tábor lenne :-) ), hogy miféle dolog HÚS nélkül készíteni a chiliconcarne-t. Gyalázatot kiáltottak és mielőtt megköveztek volna gyorsan megígértem, hogy leírom a húsos változatát is. 


Nos, vegyük alapreceptnek a chili no carne leírását és szedjük le a listáról a paprikát meg a mustármagot, a többi stimmt. A húsos variációhoz adjunk 30 dkg darált disznóhúst  és 20 dkg apróra kockázott marhahúst és egy két szál murkot azaz sárgarépát (aztamindenségitnekije, fordítanom kell magyarról-magyarra). 
A dinsztelt hagymára először a kockázott marhát és mikor félig puha, akkor a darálthúst és a karikázott murkot tesszük.  
Ne feledjük a paradicsomot (lehet dobozos is) és a fűszereket. Gyakran öntözgetjük forró vízzel, a sört a vége felé tesszük bele. Majd elfelejtettem, amikor majdnem kész, akkor leszűrök egy kukoricakonzervet és azt is belefőzöm.


Feleim, vegyetek és egyetek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése