2011. október 20., csütörtök

Korpaciberés laboda csorba

Hozzávalók:

  3 nagy marék laboda
1 fej hagyma
2 kanál olaj
2 marék rizs
50 dkg csirkeaprólék
1 tojás
3 dl  korpacibere (helyettesíthetjük 1-2 kanál borecettel)
2 dl tejföl

bors
lestyán




Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, beledobjuk a megmosott labodát, kevergetjük, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Beletesszük a megtisztított, feldarabolt csirkeaprólékot, a felaprított lestyánt, sózzuk, borsozzuk és kb. 10 percig főzzük. Beleszórjuk a rizst, beleöntjük a korpaciberét és addig főzzük, amíg minden hozzávaló puha nem lesz. Akkor behabarjuk az egész tojással elkevert tejföllel. 




 Savanykás, hűsítő, könnyű nyári leves, hús nélkül is finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése