Mennyire egyszerűen elkészíthetőek a krémlevesek, legyenek azok gyümölcsből vagy zöldségből. Nem kell tudni precízen darabolni, csak összedobálni a hozzávalókat és a végén összeturmixolni. Levesbetétek variációinak a tömkelegével lehet fogyasztani és ha sokat keszítettünk, le lehet fagyasztani is. Mivel a piacon az utolsó kápiapaprikákat árulják, arra gondoltam elkészítek egy sültpaprika krémlevest.
Lesütöttem 5 nagy paprikát, a szokásos módon, feketére, szenesre, megpucoltam és turmixoltam.
Feldaraboltam és megdinszteltem pár kanál olajon egy nagy hagymát, 2 cikk fokhagymát, majd amikor megvolt rádobtam egy diónyi apróra vágott gyömbért és 1 kanál mézet. Picit karamellizáltam, majd felöntöttem 1,5 l zöldségalaplével, belezuttyintottam a paprikát és hagytam főni úgy jó 5 percet. Sóztam, borsoztam, pici chilit is tettem bele.
Amikor úgy éreztem minden megfőtt (pár perc, ennyi kell) levettem a tűzről, botmixerrel pürésítettem majd tejföllel behabartam.
Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű!
Lesütöttem 5 nagy paprikát, a szokásos módon, feketére, szenesre, megpucoltam és turmixoltam.
Feldaraboltam és megdinszteltem pár kanál olajon egy nagy hagymát, 2 cikk fokhagymát, majd amikor megvolt rádobtam egy diónyi apróra vágott gyömbért és 1 kanál mézet. Picit karamellizáltam, majd felöntöttem 1,5 l zöldségalaplével, belezuttyintottam a paprikát és hagytam főni úgy jó 5 percet. Sóztam, borsoztam, pici chilit is tettem bele.
Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű!
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése