A citromot, a narancsot vagy a garpefrútot a következő módon lehet filézni.
A gyümölcs héját alul-felül éles késsel levágjuk, az egyik vágott felére állítjuk, majd a domború formáját követve jó vastagon, hogy a fehér belsejét is kiszeljük sávonként fentről lefele levágjuk.
A gyümölcsön a lehető legkevesebb fehér héj kell maradjon.
Akkor késsel az egyik szeletke elválasztó hártyája mellett bevágunk középig, majd onnan középről visszafele vágva kiszeljük a tiszta gerezdet.
A procedúrát tál fölött végezzük, hogy a lecsorgó levet felfogjuk.
A megmaradt, még mindig lédús hártyát jól kicsavarjuk.
Bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen. A harmadik gyümölcs már tökéletesen fog menni, a negyediknél már profik vagyunk!
A gyümölcsön a lehető legkevesebb fehér héj kell maradjon.
Akkor késsel az egyik szeletke elválasztó hártyája mellett bevágunk középig, majd onnan középről visszafele vágva kiszeljük a tiszta gerezdet.
A procedúrát tál fölött végezzük, hogy a lecsorgó levet felfogjuk.
Bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen. A harmadik gyümölcs már tökéletesen fog menni, a negyediknél már profik vagyunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése