Semmi mással, mint spenótos tehéntúróval, közkívánatra, Ingeborgnak.
Vettem tehát egy nagy zacskó óriáskagylót és kiszámoltam belőle 30 darabot. Azért harmincat, mert úgy saccoltam, annyi fér be a tepsibe, picit meggyömöszölve.
Vettem tehát egy nagy zacskó óriáskagylót és kiszámoltam belőle 30 darabot. Azért harmincat, mert úgy saccoltam, annyi fér be a tepsibe, picit meggyömöszölve.
Közben kifagyasztottam egy kis csomag, 40 dkg-os mirelit spenótot (jobb lett volna, ha friss lett volna, na de majd nyáron).
Egy kis vajat tettem egy láboskába, belekevertem egy kanál lisztet, amikor már szépen habzott beleöntöttem a spenótot. Gyorsan megkevertem és óvatosan öntögettem hozzá kevés tejet. Közben sóztam, borsoztam, nyomtam bele 3-4 cikk fokhagymát és reszeltem bele kevés szerecsendiót.
Folytonosan kevergettem amíg vastag, főzelékszerű nem lett.
Egy kis vajat tettem egy láboskába, belekevertem egy kanál lisztet, amikor már szépen habzott beleöntöttem a spenótot. Gyorsan megkevertem és óvatosan öntögettem hozzá kevés tejet. Közben sóztam, borsoztam, nyomtam bele 3-4 cikk fokhagymát és reszeltem bele kevés szerecsendiót.
Folytonosan kevergettem amíg vastag, főzelékszerű nem lett.
Aztán beleszórtam 25 dkg tehéntúrót.
Kész volt a töltelékem.
Amíg a parajjal bíbelődtem, addig sós vízben megfőztem a kagylóimat, vigyázva, hogy ne főjjenek túl. Tudjátok, az az al dente kell, amiről mindig hallotunk.
Vajazott tepsibe tettem, leöntöttem egy adag mornay mártással és a sütőben 15-20 percet sütöttem.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Seksi on jumalat! (sex with the gods)
VálaszTörlésInge
Örvendek, hogy ilyennek értékeled! Köszi!
VálaszTörlés