2012. február 19., vasárnap

ÓRIÁS KAGYLÓ TÖLTVE

Semmi mással, mint spenótos tehéntúróval, közkívánatra, Ingeborgnak.


Vettem tehát egy nagy zacskó óriáskagylót és kiszámoltam belőle 30 darabot. Azért harmincat, mert úgy saccoltam, annyi fér be a tepsibe, picit meggyömöszölve.
Közben kifagyasztottam egy kis csomag, 40 dkg-os mirelit spenótot (jobb lett volna, ha friss lett volna, na de majd nyáron). 
Egy kis vajat tettem egy láboskába, belekevertem egy kanál lisztet, amikor már szépen habzott beleöntöttem a spenótot. Gyorsan megkevertem és óvatosan öntögettem hozzá kevés tejet. Közben sóztam, borsoztam, nyomtam bele 3-4 cikk fokhagymát és reszeltem bele kevés szerecsendiót. 
Folytonosan kevergettem amíg vastag, főzelékszerű nem lett.
Aztán beleszórtam 25 dkg tehéntúrót.
Kész volt a töltelékem.
Amíg a parajjal bíbelődtem, addig sós vízben megfőztem a kagylóimat, vigyázva, hogy ne főjjenek túl. Tudjátok, az az al dente kell, amiről mindig hallotunk.
Leszűrtem, lehűtöttem és megtöltöttem a tésztákat.



Vajazott tepsibe tettem, leöntöttem egy adag mornay mártással és a sütőben 15-20 percet sütöttem.



Feleim, vegyetek és egyetek!

2 megjegyzés: