2012. február 19., vasárnap

BUBBLE TEA - tejjel

Nos, jöjjön akkor egy különleges ital egyszerűen elkászíthető receptje. 
Ez a tápiókagyöngyöt tartalmazó teaital az 1980-as években született Thaiföldön, ahol eredendően iskolás gyermekek uzsonnájának szánták, ma tömegesen fogyasztják a világ minden részén. 
Nos, kontinenseket bejárva hozzánk is elérkezett, egyelőre csak általam, íme a legújabb, legtrendibb teaőrület, a bubble tea. 
Légy te is ennek a finom divatnak-hóbortnak a lelkes fogyasztója, terjesztője!

A recept lényegét a tápiókagyöngyök képezik.
Hozzávalók
1 csésze erős, hideg fekete tea 
(gyöngyfőzéshez még 1/2 liter)
1 csésze tej
1 csésze jég
1/2 csésze főtt tápióka gyöngy
cukor vagy méz ízlés szerint


Megfőztem 10 perc alatt egy marék tápiókagyöngyöt egy fél liter fekete teában, majd lefedve hagytam kihűlni. Leszűrtem és hideg vízzel, a szűrőn keresztül átmostam.


Shakerbe tettem a hozzávalókat és alaposan összeráztam, habosítottam (a mennyiségeket arányosan osszátok el a shakerbe, ha az nincs, akkor tökéletesen megfelel csavaros befőttesüveg is).
Vastag szívószállal, hidegen illik fogyasztani! 
A teát, mondanom sem kell a Demmers Teehaus jóvoltából fogyasztottam, az ötletet pedig a kedves Aditzától kaptam. Köszönom!


Feleim, vegyetek és igyátok!

3 megjegyzés:

  1. Azt a mindenit, ez nagyon ott van. Ezert haza jovok :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves ismeretlen,jöhetsz, várlak!

    VálaszTörlés
  3. Ez az ikras tej naon teccik :)
    Ezert foglalok repulojegyet maris.
    Daniaba mar hivtak fozni, ide is johetnel am.
    Pussza Inge

    VálaszTörlés