Mindig nagyon érdekeltek a sós kekszek...Próbálkoztam is velük, de valahogy nem sikerültek a legfinomabbra. Mostanáig, persze!
A hagymás keksz ötletéhez persze nagyban hozzájárult az is, hogy mindig valamilyen alapanyagra ketyegek, most például a hagymára, a céklára és a gyömbérre. Majdnem minden menűmet ezen alapanyagok körül alakítom, ezeket variálom, ízlelgetem, recepteken gondolkodom.
A hagymából a hétvégén már főztem lekvárt (boldogan állítom, nagyon jó kritikákat kaptam), ettem hagymalekváros-sajtos melegszendvicset és ma megsütöttem a hagymás kekszeimet.
Recept után kutatva Limaránál megtaláltam a megfelelőt és tényleg csak pici változtatással készítettem el. No, nem azért nem sütöttem a recept szerint, mert úgy gondoltam, én jobbat tudok mint Limara, hanem azért mert egyes alapanyagok hiányoztak a kamrámból, így kénytelen voltam olyannal helyettesíteni, ami otthon volt.
Összegyúrtam 25 dkg lisztet, 5 dgk zablisztet, 20 dgk vajat, jó marék szárított hagymát (szerintem majdnem mindenhol kapható), 10 dkg reszelt sajtot, kiskanál sót, kiskanál oreganót annyi hideg vízzel, amennyitől szépen összeállt.
Két vékony kolbásszá sodortam a tésztát, fóliába csavartam őket és betettem a hűtőbe dermedni.
Úgy két óra múlva kivettem a hűvösről és éles késsel vékony szeleteket vágtam a "kolbászokból", sütőpapíros tepsire helyeztem őket és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütöttem.
A hagymás keksz ötletéhez persze nagyban hozzájárult az is, hogy mindig valamilyen alapanyagra ketyegek, most például a hagymára, a céklára és a gyömbérre. Majdnem minden menűmet ezen alapanyagok körül alakítom, ezeket variálom, ízlelgetem, recepteken gondolkodom.
A hagymából a hétvégén már főztem lekvárt (boldogan állítom, nagyon jó kritikákat kaptam), ettem hagymalekváros-sajtos melegszendvicset és ma megsütöttem a hagymás kekszeimet.
Recept után kutatva Limaránál megtaláltam a megfelelőt és tényleg csak pici változtatással készítettem el. No, nem azért nem sütöttem a recept szerint, mert úgy gondoltam, én jobbat tudok mint Limara, hanem azért mert egyes alapanyagok hiányoztak a kamrámból, így kénytelen voltam olyannal helyettesíteni, ami otthon volt.
Összegyúrtam 25 dkg lisztet, 5 dgk zablisztet, 20 dgk vajat, jó marék szárított hagymát (szerintem majdnem mindenhol kapható), 10 dkg reszelt sajtot, kiskanál sót, kiskanál oreganót annyi hideg vízzel, amennyitől szépen összeállt.
Két vékony kolbásszá sodortam a tésztát, fóliába csavartam őket és betettem a hűtőbe dermedni.
Úgy két óra múlva kivettem a hűvösről és éles késsel vékony szeleteket vágtam a "kolbászokból", sütőpapíros tepsire helyeztem őket és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütöttem.
Feleim, vegyetek és egyetek!
ha! asta trebuie, dar trebuie sa fac! dar am o rugaminte, imi poti da un mail sau imi poti lasa un comentariu la mine cu reteta in romana, ca google translate ma cam lasa masca ;)) si cine stie ce fac pe urma
VálaszTörlésam postat reteta pe pagina ta, ca nu stiam unde altundeva...sper ca e bine si asa. Pofta buna!
VálaszTörlés