A címben pedig még le sem írtam mindent, amit közölni szerettem volna nektek, hogy: a húsgombócokat különlegesebben fűszereztem és sütőben sütöttem, a szószt chilivel bolondítottam s botmixerrel pürésítettem, hogy selymesebb legyen. Az eredmény egy nagyon ízletes főétel lett, ami méltán megállná a helyét bárkinek az asztalán és véleményem szerint a legfinnyásabbak sem utasítanák el!
Főleg ezzel a jéghideg korsó sörrel...
50 dkg darált húst összedolgoztam 2 egész tojással, 5 szelet beáztatott és kicsavart vekniszelettel, 4 cikk zúzott fokhagymával, fél csokor aprított zöldpetrezselyemmel, 1 kiskanál ŐRÖLT FAHÉJJAL, 1 MOKKÁSKANÁL ŐRÖLT SZEGFŰSZEGGEL, sóval, borssal.
Diónyi golyócskákat gömbölyítettem, meghengergettem őket kukoricalisztben, sütőpapíros tepsibe tettem és forró sütőben ropogósra sütöttem.
Közben elkészítettem a szószt: 2 fej apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem pár kanál olajon, hozzáadtam 2 felkarikázott sárgarépát és 1 felkockázott padlizsánt. Kevergetve pirítgattam, sóztam, borsoztam, majd ráöntöttem egy doboz hámozott konzervparadicsomot és egy jó pohár vizet. 20-25 percig főztem, közben néha megkevertem és pótoltam az elpárolgott folyadékot. A vége fele belevágtam egy mag nélküli chilit is.
Botmixerrel pürésítettem, majd beledobtam a húsgombóckákat és még egyet hagytam rottyanni a tűzön.
Közben az előírásoknak megfelelően kifőztem egy csomag spagettit, ráöntöttem a húsgombócos padlizánszószt és kitöltöttem egy korsó jéghideg sört.
Jó étvágyat!
Főleg ezzel a jéghideg korsó sörrel...
50 dkg darált húst összedolgoztam 2 egész tojással, 5 szelet beáztatott és kicsavart vekniszelettel, 4 cikk zúzott fokhagymával, fél csokor aprított zöldpetrezselyemmel, 1 kiskanál ŐRÖLT FAHÉJJAL, 1 MOKKÁSKANÁL ŐRÖLT SZEGFŰSZEGGEL, sóval, borssal.
Diónyi golyócskákat gömbölyítettem, meghengergettem őket kukoricalisztben, sütőpapíros tepsibe tettem és forró sütőben ropogósra sütöttem.
Közben elkészítettem a szószt: 2 fej apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem pár kanál olajon, hozzáadtam 2 felkarikázott sárgarépát és 1 felkockázott padlizsánt. Kevergetve pirítgattam, sóztam, borsoztam, majd ráöntöttem egy doboz hámozott konzervparadicsomot és egy jó pohár vizet. 20-25 percig főztem, közben néha megkevertem és pótoltam az elpárolgott folyadékot. A vége fele belevágtam egy mag nélküli chilit is.
Botmixerrel pürésítettem, majd beledobtam a húsgombóckákat és még egyet hagytam rottyanni a tűzön.
Közben az előírásoknak megfelelően kifőztem egy csomag spagettit, ráöntöttem a húsgombócos padlizánszószt és kitöltöttem egy korsó jéghideg sört.
Jó étvágyat!
Chiftelute aromate cu sos de vinete:
Pentru chiftelute amestecam 500 gr de carne tocata cu 5 felii de franzela tinuta in apa si stoarse bine, sare, piper, 4 catei de usturoi zdrobiti, 2 linguri de patrunjel tocat marunt, 2 oua si 1 LINGURITA DE PRAF DE SCORTISOARA SI 1/2 LINGURITA DE PRAF DE CUISOARE. Formam bilute cat o nuca, le tapetam cu faina de malai si le punem in cuptor incins pana se rumenesc.
Pentru sos: prajim in cateva linguri de ulei 2 cepe maruntite, 2 morcovi si 1 vanata mare taiate cuburi. Adaugam 1 conserva de rosii (sau 4-5 rosii taiate) si un pahar cu apa. Fierbem la foc mic amestecand din cand in cand, completand cu apa lichidul evaporat la fierbere. Punem sare si piper dupa gust, precum si un chili taiat marunt. Cand legumele s-au fiert maruntim cu mixerul, adaugam chiftelutele rumene si servim cu paste fierte si o bere rece,rece!
Pofta buna Loredana si Florin!
Különleges lehetett a husi ezektől a fűszerektől! Finom étel nagyon. Padlizsánszószt egyszer főztem, nekem bejött!
VálaszTörlésÓ, életem legsikeresebb spagettiszósza lett!
Törlés