Ehhez a recepthez nincs semmi különleges trükköm, ugyanúgy készítem, ahogy több ezer háziasszony(úr). Íme itt a recept.
Amit pluszban szoktam, az a szilvaszósz. A gombócoknak egy hibájuk van, kevés töltelék fér beléjük.
Emiatt tehetjük kívülre az extrát. Általában több szilvát vásárolok, s amíg fő a gombóc, addig a kimagozott gyümölcsöt megszórom cukorral, kevés fahéjjal, kanálnyi vízzel és pár percig rotyogtatom a tűzön. Ezzel a szilva(barack)szósszal a gombócunk gazdagabb, ízletesebb lesz.
Prézli helyett meg használjunk reszelt kenyérmorzsát: a párnapos kenyeret lereszeljük a reszelő nagyobb lyukán, frissen vagy szárítva pirítsuk forró olajban, akárcsak a prézlit. Próbáljátok ki!
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése