2012. augusztus 31., péntek

ZÖLDBAB FŐZELÉK

Gyermekkorom rémétele!!! Ezzel kergettek ki a világból. 
El kellett teljen jó pár év, hogy rájöjjek, ez az étel egy nagyon finom dolog, hússal, tükörtojással tökéletes ebéd lehet.



Hozzávalók: fél kiló zöldbab, 2 kis fej vöröshagyma, pár kanál olaj, 2 nagy paradicsom, só, bors, 1 csapott kanál liszt, 1 kiskanál pirospaprika, 1 csokor zöldpetrezselyem. Tálaláshoz tejföl.



Az olaj felén megdinszteljük a laskára vágott hagymákat, rádobjuk a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, kevergetve tovább pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel , amennyi ellepi. Lefedve puhára főzzük, az elfőtt folyadékot pótoljuk.
A maradék olajból és a lisztből világos rántást készítünk, beleszórjuk a pirospaprikát és berántjuk a főzeléket. A paradicsomokat turmixoljuk, beleöntjük és tovább főzzük még 5 percig a főzeléket. Végezetül megszórjuk a felaprózott züldpetrezselyemmel, tálalhatjuk tejföllel. Feltétnek én most rozmaringos csirkecombot készítettem.



Feleim, vegyetek és egyetek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése