Gyermekkorom rémétele!!! Ezzel kergettek ki a világból.
El kellett teljen jó pár év, hogy rájöjjek, ez az étel egy nagyon finom dolog, hússal, tükörtojással tökéletes ebéd lehet.
Hozzávalók: fél kiló zöldbab, 2 kis fej vöröshagyma, pár kanál olaj, 2 nagy paradicsom, só, bors, 1 csapott kanál liszt, 1 kiskanál pirospaprika, 1 csokor zöldpetrezselyem. Tálaláshoz tejföl.
Az olaj felén megdinszteljük a laskára vágott hagymákat, rádobjuk a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, kevergetve tovább pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel , amennyi ellepi. Lefedve puhára főzzük, az elfőtt folyadékot pótoljuk.
A maradék olajból és a lisztből világos rántást készítünk, beleszórjuk a pirospaprikát és berántjuk a főzeléket. A paradicsomokat turmixoljuk, beleöntjük és tovább főzzük még 5 percig a főzeléket. Végezetül megszórjuk a felaprózott züldpetrezselyemmel, tálalhatjuk tejföllel. Feltétnek én most rozmaringos csirkecombot készítettem.
El kellett teljen jó pár év, hogy rájöjjek, ez az étel egy nagyon finom dolog, hússal, tükörtojással tökéletes ebéd lehet.
Hozzávalók: fél kiló zöldbab, 2 kis fej vöröshagyma, pár kanál olaj, 2 nagy paradicsom, só, bors, 1 csapott kanál liszt, 1 kiskanál pirospaprika, 1 csokor zöldpetrezselyem. Tálaláshoz tejföl.
Az olaj felén megdinszteljük a laskára vágott hagymákat, rádobjuk a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, kevergetve tovább pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel , amennyi ellepi. Lefedve puhára főzzük, az elfőtt folyadékot pótoljuk.
A maradék olajból és a lisztből világos rántást készítünk, beleszórjuk a pirospaprikát és berántjuk a főzeléket. A paradicsomokat turmixoljuk, beleöntjük és tovább főzzük még 5 percig a főzeléket. Végezetül megszórjuk a felaprózott züldpetrezselyemmel, tálalhatjuk tejföllel. Feltétnek én most rozmaringos csirkecombot készítettem.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése