2012. február 18., szombat

MEGGYSZÓSZ

Egyáltalán nem akarok senkinek az ízvilágába beleszólni. Ha valaki sült szöcskét eszik és ízlik neki, hát egye, szeresse. Ezt csak azért említem, mert vannak olyanok, akik nem kedvelik az édes-sós kombinációt. 
Nos, azok lapozzanak.
Szól ez a recept azoknak, akik értékelik ezt a finom gyümölcsszószt, amit puha-omlósra főzőtt marhahússal, ízletes fasírttal, aromás tyúkcombbal, finom főtt vadhússal lehet fogyasztani.

Az elkészítése egyszerű: feltettem főni egy 7 dl-es meggybefőttet, ztam, egy kanál cukrot is adtam hozzá, majd 3 perc után behabartam egy kanál étkezési keményítővel, amit hideg vízben oldottam föl.



A keményítő kellőképpen besűrítette a szószt ( ha túl sűrű, tehetünk még bele vizet), pár perc után beleöntöttem egy deci főzőtejszínt. megkóstoltam, itt az ideje, hogy még ízesítsük sóval, vagy cukorral, ha szükséges.




Feleim, vegyetek és egyetek!


9 megjegyzés:

  1. eu am inceput sa apreciez fructele pe langa carne de cand l-am cunoscut pe sotul meu, austriecilor le place mult sa puna ceva un pic mai dulce pe langa o friptura sarata, de exemplu. asa ca am notat minunatia asta a ta!

    VálaszTörlés
  2. Probabil ca si ungurii au invatat de la austrieci acest lucru. Oricum, e super bun. Mi-e mila de cei care n-au gustat dar refuza din start.

    VálaszTörlés
  3. Arata trasnet si e bestial de buna combinatia.

    VálaszTörlés
  4. Egyszeruen gratula! Ha 1x megunnal fozni, akkor fokuszalj csak a fotozasra.
    Szuperek a kepeid.
    Inge

    VálaszTörlés
  5. Persze, akkor lehet lesz mivel!

    VálaszTörlés
  6. Most fogom elkészíteni főtt húshoz pirított grízzel. Egy másik recept, amit találtam, az tejfölös habarást írt, de azt hiszem, inkább ez az igazi. Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Manyesz kedves, írd meg milyen lett így! Remélem ízlett, keményítővel finomabbnak találom.

      Törlés