2012. február 19., vasárnap

TÁPIÓKA PUDING NARANCSZSELÉVEL

Nos, tápióka őrületbe estem. Mivel elég régóta készülök megtámadni ezt a növényt, valóságos révületbe estem, amikor megvettem egy fél kiló tápiókagyöngyöt. Szaglásztam, forgattam, morzsolgattam az ujjaim között, a gyöngyök nem mondtak semmit... Nos, akkor rászabadultam az internetes keresőre és összeolvastam minden lehetségest és lehetségtelent. A végeredmény az volt, hogy rájöttem, a tápiókát úgy kell pudinggá alakítani, mint a rizst. Esetleg tej helyett főzni lehet kókusztejben is...
Nos, lábosba tettem 20 dkg tápiókagyöngyöt és felöntöttem annyi kézmeleg vízzel, amennyi ujjnyira ellepte. Mert azt tanácsolták, hogy hagyjam ázni...
10 perc elteltével felöntöttem 6 dl tejjel, csipet sót szórtam bele és feltettem főni nagyon lassú tűzre. Néha megkevergettem. 
A gyöngyök pedig elkezdtek duzzadni és szép lassan átlátszóvá váltak. Olyan természetellenesen éteriek lettek, mint a kaviár (ha szükséges, töltsetek még hozzá apránként tejet).
Amikor már kóstolásra úgy éreztem megfőttek, úgy kb 15 perc múlva,  beleöntöttem 2 dl kókusztejet (elhagyható, de kár lenne) és 4 kanál cukrot. Párat kevertem még rajta, olyan nyálkás-ragacsos lett.
Poharakba szedtem és hagytam kihűlni.
Amíg a puding hűlt, addig megtakarítottam és kifiléztem 2 narancsot, 4 kanál cukorral puhára főztem, turmixoltam, levettem a tűzről, átszűrtem és belekevertem 1 kiskanál zselatint, amit előbb pár kanál langyos vízzel kevertem el.
Kevergetve hűtöttem, majd elosztottam a pudingok tetején és fogyasztásig visszatettem a hűtőbe.
Méltán állíthatom, finomabb mint a tejberizs!




 Feleim, vegyetek és egyetek!

3 megjegyzés: