2012. augusztus 21., kedd

SZILVÁS LEPÉNY

Ismét egy nagyon hamar elkészíthető, laktató, finom desszert, ami reggelire egy pohár tej, vagy délután egy csésze tea mellé tökéletes fogás lehet.


Gyakran vásárolok fagyasztott vajastésztát, csak előkapom a hűtőből és fél óra alatt el is készítem a finomabbnál-finomabb ételeket. 
Egy lap vajas tésztát szobahőmérsékleten hagytam kiengedni, lisztezett deszkán kissé kinyújtottam és belehelyeztem egy piteformába. Óvatosan belenyomkodtam és a lelógó szélét levágtam.
80 dkg szilvát kimagoztam és négybe vágtam, a piteforma aljába kekszmorzsalékot szórtam, belerakosgattam a szilvákat és bőven meghintettem fahéjjal.
Közben 2 tojást, 4 kanál zsíros tejfölt és 4 kanál cukrot, 1 kanál lisztet habverővel alaposan összedolgoztam és ráöntöttem a szilvára. A leeső tésztából kiszúróval szívecskéket szaggattam ki és beborítottam a pitét. Megkentem kevés tejfölös tojással (ami a keverőedény alján maradt) és megszórtam cukorral, fahéjjal.
Forró sütőben 30 percig sütöttem, de természetesen ellenőrízni kell és akkor nyilvánítani késznek, amikor a tojás megdermedt,                                                                                  a vajastészta pedig pirosra sült.


Feleim, vegyetek és egyetek!

4 megjegyzés:

  1. Gusztusos és szerintem nagyon ízlene:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, ez az a pikk-pakkra megvan süti, ráadásul finom is!

      Törlés
  2. Gyönyörűek ezek a rusztikus képeid! A pite is jól mutat és biztos finom. !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, köszi szépen, töröm is magam értük...A pite igen finom volt!

      Törlés