Valahányszor húslevest főzök, mindig készítek "boeuf" salátát, ami nálunk (Romániaban) szinte elképzelhetetlen fogása az ünnepi menűnek. A boeuf szó marhát jelent franciául, de én a tyúkhúsból készültet is így nevezem. Hisz csak nem nevezhetem poule salátának, azt végképp senki sem ismerné. Ezt a húsos, zöldséges salátát olvastam orosz saláta név alatt is, igaz, kicsit másképp elkészítve.
Én az egyszerűsített változatát készítem, teljesen másképp mint ahogy tanultam. Nem teszek bele sok krumplit, zöldborsót egyáltalán és a majonézzel is csínján bánok.
Íme az én Boeuf salátám, amit mostanság készítettem:
Szépen apró kockákra vágtam 4 szál főtt sárgarépát, 2 főtt petrezselyemgyökeret, egy kisebb fej főtt zellergumót, 1 főtt krumplit, 2 keményre főzött tojást, 3 darab jól kicsavart ecetes uborkát és egy jó darab főtt húst (marhát vagy tyúkot tetszés szerint).
Az egészet összekevertem 2 kanál majonézzel és annyi joghurttal, amennyitől szépen összeálltak az összetevők. Sóztam, borsoztam, lehűtöttem, friss kenyérrel fogyasztottam.
Én az egyszerűsített változatát készítem, teljesen másképp mint ahogy tanultam. Nem teszek bele sok krumplit, zöldborsót egyáltalán és a majonézzel is csínján bánok.
Íme az én Boeuf salátám, amit mostanság készítettem:
Szépen apró kockákra vágtam 4 szál főtt sárgarépát, 2 főtt petrezselyemgyökeret, egy kisebb fej főtt zellergumót, 1 főtt krumplit, 2 keményre főzött tojást, 3 darab jól kicsavart ecetes uborkát és egy jó darab főtt húst (marhát vagy tyúkot tetszés szerint).
Az egészet összekevertem 2 kanál majonézzel és annyi joghurttal, amennyitől szépen összeálltak az összetevők. Sóztam, borsoztam, lehűtöttem, friss kenyérrel fogyasztottam.
Feleim, vegyetek es egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése