Beáztattam éjszakára 60 dkg szárazbabot, vagyis paszulyt, ahogy mifelénk mondják. Reggel feltettem főni egy fej egészben hagyott hagymával, 3 babérlevéllel, kiskanál szemesborssal, 6 cikk fokhagymával és egy kiskanál sval. Egy jó óra múlva, amikor a paszulyszemek már puhák voltak, de még roppanósak, hozzátettem három finom füstölt malacfarkincát és készre főztem.
Akkor, ahogy illik, vékony rántást készítettem, berántottam vele a levest, hozzáöntöttem egy jó pohár paradicsomsűrítményt, diónyi apróra vágott ecetes tárkonyt és annyi tárkonyecetet, hogy a leves kellemesen savanykás lett.
Még forralgattam úgy vagy 5 percig.
Ecetes, sós hagymával, friss zsemlével ettem, pici szárított csípőspaprikát morzsoltam bele!
Feleim, vegyetek és egyetek!
Gyönyörű fotók, ízletes paszúly, kell ennél több? Nagyon gusztusos.
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
Törlés