2012. május 3., csütörtök

MATCHA FAGYI CSOKIVAL

Mindent elolvastam fagylaltügyben és azt a végkövetkeztetést vontam le, hogy a siker eléréséhez ajánlott a fagylaltkészítő gép.
Nos, nekem nincs ilyen, épp e miatt a fagyim finom, de nem annyira krémes lett. 
Hűsítő, ízletes desszert, melyben a matcha tea aromája finoman keveredik a csokiéval.


Felforrosítottam 3 dl szójatejet. Amíg a tej forrt, habosra kevertem 3 tojás sárgáját 5 kanál barna cukorral és 2 kiskanál matcha porral, a Demmers Teehaustól. Tovább kevergetve hozzáöntöttem a forró szójatejet, majd a tűzre visszatéve besűrítettem az ízes cukros tojáslevet.
A tűzről levettem, hozzáadtam 2 dl kókusztejet, mixerrel habosítottam és műanyag dobozba öntöttem. Amikor kihűlt betettem a fagyasztóba, de félóránként, óránként újra kevertem a mixerrel.
Amikor már jégkásás volt, beledobtam 10 dkg apróra darabolt 75%-os csokoládét és készre fagyasztottam.


Feleim, vegyetek és egyetek!




4 megjegyzés: