2011. december 16., péntek

KELBIMBÓ SALÁTA

Hát, ennél banálisabban egyszerű salátát ritkán...A kelbimbó a kedvencem, de mindig paradicsomos változatban készítettem, hagymával, fokhagymával, babérlevellel, főzelékszerüen. 
A napokban hazafelé jövet betértem az újonnan nyílt kis zöldséges-bódéba pár darab mandarint vásárolni.  Szokásomhoz híven beszédbe elegyedtem és  kifaggattam a foghibás, pufajkás, fagyos kezeit dörzsölgető vállalkozót, hogy megy a biznissze. Gondolhatjatok, hogy kirobbant belőle a panasz: nem megy, más volt a számítása, a környékbeli panellakások lakói inkább mennek a közeli multiba, a nyugdíjasok a nagypiacra, aki feljebb lakik nála az autóbuszra száll, aki lejjebb, az a konkurenciához húz inkább. Nos, akkor én bevásároltam: piros céklát, zacskó aszaltszilvát (mert ugye finom, olcsó és egészséges), egy szép nejlonba burkolt uborkát, kiló hagymát, két telt citromot, lédús mandarint, majdnem vettem szóló szőlőt is, de akkor már leállt a sajnálatlendületem. Ne feledjem, vettem egy kiló ötven deka kelbimbót is.
Abból készült most ez a saláta, ami meg kell hagyni nagyon finomra sikerült.
Megtakarítottam és enyhéns vízben megfőztem 25 dkg kelbimbót, majd szűrőben alapo-san lecsepegtettem. 
Közben egy tálkában összeke-vertem egy jó deci majonézt 3 kanál joghurttal, 3 cikk zúzott fokhagymával, mokkáskanálnyi apróra vágott ecetes tárkonnyal, pici sóval, borssal, tárkonyecettel. 




A kihűtött kelbimbóra öntöttem a mártást, lazán összekevertem és jól behűtve ettem.



Feleim, vegyetek és egyetek!

2 megjegyzés: