2012. május 9., szerda

ZUKKINIS PITE ÉS MÁJAS-ZUKKINIS PITE

Elkészítettem egy adag vajastésztát a következőkből:
2 bögre liszt
1 bögre hideg vaj
2 tojás sárgája
1 csipet só
1 kiskanál sütőpor
A vajat elmorzsoltam a liszttel és összegyúrtam a hozzávalókkal. Gyorsan kell dolgozni, hogy a vaj ne olvadjon meg. Ha szükséges, adhatunk hozzá kevés tejfölt.
Fóliába csomagoltam és betettem a hűtőbe, legalább egy órára pihenni. Megéri kivárni a pihentetési időt.
Amíg a tészta a hűtőszekrényben csücsült, addig felkarikáztam egy vöröshagymát és vajjal elkevert olajban elkezdtem dinsztelni. Hozzáadtam egy felkarikázott édesköményt, ztam, borsoztam. Amikor minden puha volt hozzáadtam két kis zsenge zukkinit, amelyeket a zöldséghámozóval, hosszanti csíkokra szeltem. Ennek már elég volt 5 perc a tűzön. Jó nagy csokor aprított zöldpetrezselymet szórtam bele.
Ketté osztottam az adagot és egyik felébe 20 dkg apróra kockázott, főzött disznómájat tettem. Persze lehet bármilyen főtt húsféle.
A hidegről kivett tésztából nagyon vékony lapot nyújtottam, formával köröket szúrtam ki és kibéleltem velük muffinformácskákat.
A kosárkák öblébe egy-egy kanál tölteléket tettem és leöntöttem a következővel:
4 tojást, 2 dl tejszínt és 2 dl tejet ztam, borsoztam és villával alaposan felvertem.
A töltelékes kosárkákba színültig tettem a tojásos tejszínből majd mindegyik tetejére sajtot reszeltem. Megkülönböztetés végett a májasokra petrezselymet szórtam, a csak tökösökre szárított paradicsomot.
Forró sütőben pirosra sütöttem.


Nagyon finom uzsonna, reggeli, előételnek is kiváló, sőt egy kártyapartin kitűnő falatkák is lehetnek egy pohár sör vagy bor mellé.
Ugyancsak javaslom barátnős pletykadélutánra egy csésze finom Bio Vanilla Lemon White tea mellé a Demmers Teehaustól.





Feleim, vegyetek és egyetek!

3 megjegyzés: