Jókat vigyorgok, lehet valaki férfinévhez köti ezt az ételt, pedig szó sincs róla. A gari semmi más, mint marinált gyömbér.
Beszélgettem Aditzával erről-arról s megkérdezte, hogy készítenék-e marinált gyömbért? Ijedten mondtam: de hisz soha nem csináltam még. A válasza jogos volt: ugyanezt mondtad a gyömbérlekvárra, a hagymalekvárra és sok egyéb másra és mégis elkészítetted és mennyire jól sikerültek.
Erre nem volt appeláta, az első alkalommal vettem egy fél kiló gyömbért. Alaposan megtakarítottam, késsel a lehető legvékonyabb lemezekre vágtam és feltettem főni 10 percig.
Elkészítettem az öntetet: egy csésze főzővízhez hozzáadtam egy csésze vörösborecetet, 3 kanál cukrot, csipet sót és összeforraltam. A gyömbérkarikákat üvegbe tettem és leöntöttem az ecetes lével.
Fogyasztásig pár napot érlelni kell!!!
Beszélgettem Aditzával erről-arról s megkérdezte, hogy készítenék-e marinált gyömbért? Ijedten mondtam: de hisz soha nem csináltam még. A válasza jogos volt: ugyanezt mondtad a gyömbérlekvárra, a hagymalekvárra és sok egyéb másra és mégis elkészítetted és mennyire jól sikerültek.
Erre nem volt appeláta, az első alkalommal vettem egy fél kiló gyömbért. Alaposan megtakarítottam, késsel a lehető legvékonyabb lemezekre vágtam és feltettem főni 10 percig.
Elkészítettem az öntetet: egy csésze főzővízhez hozzáadtam egy csésze vörösborecetet, 3 kanál cukrot, csipet sót és összeforraltam. A gyömbérkarikákat üvegbe tettem és leöntöttem az ecetes lével.
Fogyasztásig pár napot érlelni kell!!!
Feleim, vegyetek és egyetek!
Hajrá Kislidi
VálaszTörlésNem hagyom magam, Ilda!!!
TörlésA nevéről nem erre következtettem volna. Igazán különleges.
VálaszTörlésPetra, ezt sushi mellé eszik amúgy.
Törlés