Egyszerű dolgom volt ezzel a tortával. Csak a lapját kellett megsütnöm, a krémje megvolt, mivel a cseresznyés torta elkészítésekor dupla adag krémet kevertem. De ti csak készítsétek el, ahogy le van itt írva.
A piskótába is tettem egy csavart: a liszt felét kukoricaliszttel helyettesítettem.
4 tojás sárgáját habosra kevertem 4 kanál cukorral, 5 dkg puha vajjal, fél csomag sütőporral, 2 kanál tejjel, 2 kanál kakaóval, 3 kanál kukoricaliszttel és 2 kanál búzaliszttel. Könnyedén hozzákevertem a tojások felvert fehérjét, majd sütőpapírral kibélelt 19 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformában tűpróbáig sütöttem.
Kihűtöttem, kettévágtam és mindkét lapot meglocsoltam limeos bodzasziruppal. Ettől pikánsabb, finomabb a torta. Vastagon megkentem a krém felével, megszórtam 5 dkg pirított mandulával, rátettem a felső lapot, bevontam a maradék krémmel.
Díszítésképp 5 dkg pirított mandulával és csokiforgácsokkal szórtam meg.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Vagiiiii
VálaszTörléskösziiii
Törléssi acuma ar trebui sa fac un sir lung de inimioare :))). cam asa: <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
VálaszTörléssi eu multe multe zambete :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
TörlésMi van a poharban ?
VálaszTörlés