2012. június 24., vasárnap

MASCARPONÉS MANDULATORTA


Egyszerű dolgom volt ezzel a tortával. Csak a lapját kellett megsütnöm, a krémje megvolt, mivel a cseresznyés torta elkészítésekor dupla adag krémet kevertem. De ti csak készítsétek el, ahogy le van itt írva.


A piskótába is tettem egy csavart: a liszt felét kukoricaliszttel helyettesítettem. 
4 tojás sárgáját habosra kevertem 4 kanál cukorral, 5 dkg puha vajjal, fél csomag sütőporral, 2 kanál tejjel, 2 kanál kakaóval, 3 kanál kukoricaliszttel és 2 kanál búzaliszttel. Könnyedén hozzákevertem a tojások felvert fehérjét, majd sütőpapírral kibélelt 19 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformában tűpróbáig sütöttem.
Kihűtöttem, kettévágtam és mindkét lapot meglocsoltam limeos bodzasziruppal. Ettől pikánsabb, finomabb a torta. Vastagon megkentem a krém felével, megszórtam 5 dkg pirított mandulával, rátettem a felső lapot, bevontam a maradék krémmel. 


Díszítésképp 5 dkg pirított mandulával és csokiforgácsokkal szórtam meg.


Feleim, vegyetek és egyetek!


5 megjegyzés:

  1. si acuma ar trebui sa fac un sir lung de inimioare :))). cam asa: <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. si eu multe multe zambete :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

      Törlés