2012. június 3., vasárnap

KANDÍROZOTT GYÖMBÉR


Finom, pikáns édesség, csipegetnivaló, ajándéknak sem utolsó. Kezdőknek is bátran merem ajánlani, de óvatosságra intek mindenkit:  figyelem, nem odaégetni!!! Sajnos az első sikeremen annyira felbúzdultam, hogy másodszor nem figyeltem oda eléggé és a cukor megkaramellizálódott, emiatt az adag negyedétől meg kellett szabaduljak, magyarul: kidobtam.
Amikor gyömbért vásárolunk, igyekezzünk minél frissebb, feszesebb héjút választani, amelyik már száraz kívül, az fás belül is.


De íme az elkészítési mód:
40 dkg gyömbért megtakarítottam és gyufaszálra vágtam.
Egy edénybe egy bögre vizet és egy bögre cukrot tettem főni, amikor a szirup már gyöngyözött hozzáadtam a gyömbérdarabkákat és lassú tűzön majdnem egy órát főztem. Közben gyakran megkevergettem, figyelve, hogy ne égjen oda (mosoly).
Amikor úgy éreztem, hogy a gyömbér megfőtt és a cukorszirup teljesen átitatta, szűrőben alaposan lecsöpögtettem (a szirupot el lehet külön fogyasztani) és sütőpapírra szórt barna cukorban megforgattam.
Az erkélyen egy egész napot szárítgattam.


Jól záródó üvegben tárolom, de sajnos állandóan rájárok, hamar el fog fogyni!



Feleim, vegyetek és egyetek!

2 megjegyzés:

  1. El is hiszem,én is ezt szoktam csinálni!:)Nagyon finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az, habár cukros, mégis egészséges! Legalábbis remélem :-)

      Törlés