Ha ősz, akkor birs, ha birs , akkor kötelező módon egy leves is belőle!
Egyszerű, hamar elkeszíthető, olcsó és főképpen finom.
Megtisztítottam és falatnyi darabokra vágtam 3 szép birsalmát és feltettem főni egy liter vízzel. Teatojásba rejtettem egy darab fahéjat, pár szem csillagánizst, szegfűszeget és szegfűborsot, majd belelógattam a fortyogó levesbe. Beleszórtam még 2 kanál cukrot és csipetnyi sót. 5 perc főzés után hozzáöntöttem egy pohár fehérbort, besűrítettem 1 kiskanál étkezési keményítővel és végezetül behabartam egy tojásnak a sárgájával amit 2 dl tejszínnel kevertem el. Ezután már nem főztem többet.
Egyszerű, hamar elkeszíthető, olcsó és főképpen finom.
Megtisztítottam és falatnyi darabokra vágtam 3 szép birsalmát és feltettem főni egy liter vízzel. Teatojásba rejtettem egy darab fahéjat, pár szem csillagánizst, szegfűszeget és szegfűborsot, majd belelógattam a fortyogó levesbe. Beleszórtam még 2 kanál cukrot és csipetnyi sót. 5 perc főzés után hozzáöntöttem egy pohár fehérbort, besűrítettem 1 kiskanál étkezési keményítővel és végezetül behabartam egy tojásnak a sárgájával amit 2 dl tejszínnel kevertem el. Ezután már nem főztem többet.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése