Ez a recept is girbe-gurba utakon jutott el hozzám nagyon sok évvel ezelőtt A. Zsuzsitól s mivel nagyon finom és egyszerű étel, hát igen gyakran készítettem. Történt, hogy a radióban versenyt hírdetett egy baromfibolt, csirkével és olajjal dijazták a legjobb szárnyas recepteket. Nos, akkor törtent, hogy megnyertem ezzel a recepttel a nap díját, a hét díját és persze a hónap díját is. Apukámat már ujjongva üdvözöltek a boltban amikor a díjakért jelentkezett a nevmben, meg is üzenték, hogy amennyi csirkét adtak, abból főzhetek egy adagot nekik is.
A lentebb leírt recept 2 személy részére van.
Egyszerű a dolog, felcsíkoztam egy szép nagy csirkemellet és olajban kevergetve fehéredésig pároltam, majd picit meg is pirítottam.
Amíg sült a csirkemell, addig leszűrtem egy kukoricakonzervet, hozzáöntöttem a csirkéhez, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítettem, majd jó 5 perc után felöntöttem 4 dl tejszínnel. Ritty-rotty és kész is volt az egész. Krumplipürével vagy rizzsel lehet fogyasztani.
A legutolsó kukoricás csirkém a hegyen készült a hálás kosztosaimnak s mivel nem volt szerecsendió, hát ismét a Zuzu francia fűszerei között kotorásztam, s mi tagadás a "pomme de terre"-es zacsiból fűszereztem, ami ugyebár krumplifűszer volt, de azzal is rettenetesen finomra sikeredett.
A lentebb leírt recept 2 személy részére van.
Egyszerű a dolog, felcsíkoztam egy szép nagy csirkemellet és olajban kevergetve fehéredésig pároltam, majd picit meg is pirítottam.
Amíg sült a csirkemell, addig leszűrtem egy kukoricakonzervet, hozzáöntöttem a csirkéhez, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítettem, majd jó 5 perc után felöntöttem 4 dl tejszínnel. Ritty-rotty és kész is volt az egész. Krumplipürével vagy rizzsel lehet fogyasztani.
A legutolsó kukoricás csirkém a hegyen készült a hálás kosztosaimnak s mivel nem volt szerecsendió, hát ismét a Zuzu francia fűszerei között kotorásztam, s mi tagadás a "pomme de terre"-es zacsiból fűszereztem, ami ugyebár krumplifűszer volt, de azzal is rettenetesen finomra sikeredett.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Egyik nagy kedvencem, istenien csinalod.
VálaszTörlésNildi
Ezt en is elkeszitettem nehanyszor, es mindig nagy sikert aratott :) Koszonom, hogy megmutattad ezt a receptet. MIllio puszika :*:*:*
VálaszTörlésEmő