2012. március 9., péntek

CSIRKEMÁJ TEPSIBEN, BROKKOLIVAL

Amikor hamar össze szeretnék "dobni" egy finom ebédet, vacsorát, akkor gyakran folyamodok a csirkemájhoz. Ízletes, hamar elkészíthető, sokrétű, variálható és laktató. 
Mi kell ennél több?
Meghámoztam és vékony karikára vágtam 5 krumplit, megmostam és rózsáira szedtem egy brokkolit, hártyájától megtisztítottam és kettévágtam fél kiló csirkemájat.
Nos, nagyjából ennyi volt a munka, a többi már gyerekjáték. Egy tűzálló tál aljába terítettem a krumplit, rászórtam a brokkolirózsákat, majd végezetül ráhelyeztem a májdarabkákat.
Sóztam, friss borst tekertem rá, ráhelyeztem egy rozmaring ágacskát, felöntöttem egy pohár vízzel, meglocsoltam kevés olivaolajjal és fóliával szorosan lezártam.
Forró sütőben 20 percet sütöttem, majd fólia nélkül még 15 percet pirítottam. 
Tejföllel tálaltam.


Feleim, vegyetek és egyetek!


2 megjegyzés:

  1. Imádom a májat, de így még nem készítettem.
    A máj nem szárad ki, mert a burgonya később sül meg?

    VálaszTörlés
  2. A burgonya nagyon vékonyan van szeletelve, a fólia alatt párolódnak csendesen.

    VálaszTörlés