Nos, úgy néz ki, igazából ma van az első valódi tavaszi nap az évből. A csizmákat, bakancsokat jó messzire lerúgjuk a lábainkról és egyből beleugrunk a cipellőinkbe. Amíg pár napja még meleg kabátban is fáztam, addig ma már pólóban flangáltam fel s alá. Hurrá!
A tegnap pedig sízni voltunk Buscaton, szikrázó napsütésben tökéletes pályán surrogtam lefelé, az aljba, kigombolt sídzsekimre csak formálisan volt szükség. A nap meg is színezte az orromat, borvirágot rajzolt rá, most púderezhetem kegyetlenül.
Habár a Hegyen még biztosan hideg van és nagy hó, mégis úgy gondoltam, hogy feltétlenül közlök egy tavaszi képet onnan, az Ingeborg fényképezőgépéből.
Ezek a csodálatosan gyönyörű sárga virágok nyílnak a patak mellett, sokszor pár méterre havas-jeges foltoktól. S ha már annyira vártuk a tavaszt még egy képet közlök, a krókusz fényképét egy csodálatos mohaszőnyegen. A kedvencem mindörökre!
Nos, de lássuk csak a póréhagyma krémlevest:
Vajban megdinszteltem egy feldarabolt sárgarépát, egy petrezselyem gyökeret, két arasz felkarikázott póréhagymát. Amikor már kellőképpen megpuhult, felöntöttem 1,5 l vízzel, beledobtam egy kanál felaprított petrezselyemzöldet, sóztam, borsoztam és puhára főztem.
Akkor botmixerrel pürésítettem és 5 perc alatt belefőztem diónyi maceszgombócokat.
Tálalás előtt egy deci tejszínnel ízesítettem még.
A tegnap pedig sízni voltunk Buscaton, szikrázó napsütésben tökéletes pályán surrogtam lefelé, az aljba, kigombolt sídzsekimre csak formálisan volt szükség. A nap meg is színezte az orromat, borvirágot rajzolt rá, most púderezhetem kegyetlenül.
Habár a Hegyen még biztosan hideg van és nagy hó, mégis úgy gondoltam, hogy feltétlenül közlök egy tavaszi képet onnan, az Ingeborg fényképezőgépéből.
Ezek a csodálatosan gyönyörű sárga virágok nyílnak a patak mellett, sokszor pár méterre havas-jeges foltoktól. S ha már annyira vártuk a tavaszt még egy képet közlök, a krókusz fényképét egy csodálatos mohaszőnyegen. A kedvencem mindörökre!
Nos, de lássuk csak a póréhagyma krémlevest:
Vajban megdinszteltem egy feldarabolt sárgarépát, egy petrezselyem gyökeret, két arasz felkarikázott póréhagymát. Amikor már kellőképpen megpuhult, felöntöttem 1,5 l vízzel, beledobtam egy kanál felaprított petrezselyemzöldet, sóztam, borsoztam és puhára főztem.
Akkor botmixerrel pürésítettem és 5 perc alatt belefőztem diónyi maceszgombócokat.
Tálalás előtt egy deci tejszínnel ízesítettem még.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nagyon tetszik a gombocos krem kombinacio.
VálaszTörlésNildi