Felbuzdulva az első gyömbérlekvár kísérletem sikerén, új aromájú édességre áhítoztam. Ilyen az emberi természet, mindig újabbra vágyik... Az előző lekváromnak a grapefrút egy picit kesernyés aromát adott, elnyomva a citrom pikáns savanyúságát. Éppen ezért úgy gondoltam, a keserű grape-et almával fogom helyettesíteni.
Meghámoztam és apró kockákra vágtam egy kiló almát, kifiléztem 4 szép citromot, megtakarítottam és felapróztam 40 dkg friss gyömbért.
Vastag falú lábosba tettem a hozzávalókat és ráöntöttem egy pohár vizet. Lassú tűzön legalább egy órát főztem, néha megkevergettem. Akkor hozzáadtam fél kiló cukrot és tovább főztem még 20 percet, most már figyelve, hogy ne kapjon le az alja.
Végezetül hozzákevertem 1 csomag lekvárzselésítő port, Gelfixet, amivel már csak pár percig főztem.
Tiszta, száraz üvegekbe szedtem a lekvárt (3 kis adag lett belőle), kellemesen pikáns, finom lekvár lett belőle.
Meghámoztam és apró kockákra vágtam egy kiló almát, kifiléztem 4 szép citromot, megtakarítottam és felapróztam 40 dkg friss gyömbért.
Vastag falú lábosba tettem a hozzávalókat és ráöntöttem egy pohár vizet. Lassú tűzön legalább egy órát főztem, néha megkevergettem. Akkor hozzáadtam fél kiló cukrot és tovább főztem még 20 percet, most már figyelve, hogy ne kapjon le az alja.
Végezetül hozzákevertem 1 csomag lekvárzselésítő port, Gelfixet, amivel már csak pár percig főztem.
Tiszta, száraz üvegekbe szedtem a lekvárt (3 kis adag lett belőle), kellemesen pikáns, finom lekvár lett belőle.
Feleim, vegyetek és egyetek!
ah, ce arome superbe trebuie sa fie acolo! cu ghimbir si mar si lamaie... o nebunie!
VálaszTörlésAtat de buna... usor picant, dulce acrisor...
VálaszTörlés