Most pedig elmesélem nektek, hogyan készítettem a tegnap mákos-kókuszos gubát.
Felkockáztam 25 dkg szikkadt kalácsot. Kivajaztam egy tűzálló tálat és beleterítettem a fele kalácsmennyiséget és megszórtam alaposan 2 marék kókuszreszelékkel.
Közben felforrósítottam egy fél liter tejet, beledobtam egy félbehasított vaníliarúdat, 3 kanál mézet, majd hagytam kihűlni.
A langyos mézes tejbe belekevertem 3 felvert tojást.
A tej felét rálocsoltam a kókuszos kalácsra, beterítettem a maradék kalácskockákkal, alaposan megszórtam mákkal és mazsolával, réöntöttem a maradék tejet és a forró sütőbe dugtam.
Vanilíasodóval és baracklekvárral tálaltam!
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése