A zabpelyhes kekszeimnek nagy sikere volt, aki evett belőle alátámaszthatja az állításomat. Mégis az motoszkált a fejemben, hogy valahogyan ki kéne belőle hagyni a fehér lisztet, a cukrot, megpróbálni egészségesebbre készíteni. Úgy gondolom, a most leírt müzligolyócskáim nagyon finomra sikeredtek, sokkal, de sokkal ízletesebbek lettek, mint az üzletben kapható müzliszeletek.
Az elkészítése pofonegyszerű: összekevertem egy tálban 2 bögre vegyes pelyhet (zab, búza, rozs és árpapehely) egy fél bögre zabliszttel, egy púpozott bögre aprított aszalt gyümölccsel (vörösáfonya, barack, mazsola), egy marék aprított csokoládéval, egy marék darabolt mogyoróval, 5 kanál mézzel, két egész tojással, fél csomag sütőporral és annyi olívaolajjal, amennyitől az egész szépen összeállt.
Vizes kézzel diónyi golyókat formáltam a masszából, sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütöttem őket.
Az elkészítése pofonegyszerű: összekevertem egy tálban 2 bögre vegyes pelyhet (zab, búza, rozs és árpapehely) egy fél bögre zabliszttel, egy púpozott bögre aprított aszalt gyümölccsel (vörösáfonya, barack, mazsola), egy marék aprított csokoládéval, egy marék darabolt mogyoróval, 5 kanál mézzel, két egész tojással, fél csomag sütőporral és annyi olívaolajjal, amennyitől az egész szépen összeállt.
Vizes kézzel diónyi golyókat formáltam a masszából, sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütöttem őket.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése