Húst főztem a koronázási csirkéhez. Ilyenkor a főzővízbe különböző zöldségeket is tettem, azok adták meg a zamatát a husinak. Miután a húst kiszedtem a levesből, maradt egy liternyi lé, amit úgy gondoltam, kicsit átgondolva fogom zöldséglevessé alakítani.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret apróra kockáztam amíg a levest felforraltam. Hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket, majd besűrítettem pár kanál tejföllel. Pici chilipaprikával és citrommal ízesítettem, megszórtam frissen őrölt borssal.
Japán rizstésztát főztem bele és ropogósra kisütött sonkacsíkokkal tálaltam.
Könnyű, finom, savanykás-csípős leves.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret apróra kockáztam amíg a levest felforraltam. Hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket, majd besűrítettem pár kanál tejföllel. Pici chilipaprikával és citrommal ízesítettem, megszórtam frissen őrölt borssal.
Japán rizstésztát főztem bele és ropogósra kisütött sonkacsíkokkal tálaltam.
Könnyű, finom, savanykás-csípős leves.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése