2012. március 9., péntek

CSAJOS LEVES GYÜMÖLCSÖKBŐL HABGALUSKÁVAL


Sajnos még nem találkoztam olyan pasival, aki a gyümölcslevest szeresse. Se hússal se anélkül, legfennebb desszertként, kompót helyett fogyasztva.
Én ezt a hideg levest nyáron fölöttébb kedvelem, most is valahogy a télből való kilépésünket, na meg a nőnapot ünnepelendő készítettem el, megfejelve finom habgaluskákkal. Habár a nőnap a tegnap volt, én csak ma tudlak meghívni benneteket egy tányérka finom gyümölcslevesre. Na, jól van, jöhetnek a férfiak is.
Felaprítottam egy marék aszalt sárgabarackot és feltettem főni egy másik marék aszalt vörösáfonyával másfél liter vízbe. Picit ztam, darab fahéjjal, pár szem szegfűborssal, 2 kanál cukorral ízesítettem, majd amikor elkezdett főni hozzáöntöttem egy üveg magtalan meggykompótot.


Egy tálkában elkevertem egy kanál étkezési keményítőt pár kanál vízzel és a leveshez adtam, majd 5 perc főzés után  behabartam 2 dl főzőtejszínnel, amivel már nem főztem tovább.
Amíg a leves hűlt, addig jó keményre felvertem 2 tojás fehérjét pár csepp citromlével és 2 kanál cukorral.
Lassan forrdogáló vízbe kanállal habgaluskákat szaggattam, mindkét oldalát 1-1 percig főztem, szűrőbe szedtem, a hideg levessel tálaltam.


Feleim, vegyetek és egyetek!

4 megjegyzés:

  1. Az én párom nagyon szereti, nyáron amikor érik a kertben a sok gyümölcs sokszor van nálunk.
    Nagyon klassz lett és a képek is nagyon szépek:-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Gesztenye, becsüld meg a párodat, csak jó ember lehet!( mert aki a virágot és a gyümölcslevest szereti...)

    VálaszTörlés
  3. Akkor én is dicsekszem.:) Mert "megneveltem" a férjemet gyümölcslevesügyben.:D:D:D Az anyja főzött ilyesmit, apósom is eszi, de ők valóban a sósabb, húsos változatokat főzték. Az én párom eleinte húzodózott, és szövegelt is olyasmiket, hogy adjak neki almát, majd iszik rá vizet, de mostanra már "ügyesen" megeszi mindegyik változatát::)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már akkor tudtam, hogy rendes ember, amikor leírtad, hogy a kolozsvári piacon rózsaszálakat vásárolgatott neked. MEG BE CSÜL NI MEG BE CSÜL NI!!!

      Törlés