2012. március 14., szerda

TÚRÓTORTA GYÜMÖLCSÖKKEL, CSOKIVAL

Ezt a túrótortát évekkel ezelőtt szinte hetente készítettem. Soha nem mértem semmit, emiatt mikor eltaláltam a mennyiségeket, mikor nem. Volt amikor szétfolyt, amint lekapcsoltam a tortaforma kapcsos oldalát, volt amikor kemény volt mint a kő. Végeredményképp, a sok gyakorlat meghozta az eredményt, ez alkalommal szerencsés voltam, a torta tökéletes lett s a hozzávalókat is szépen lejegyeztem.
Megsütöttem egy piskótát 3 tojásból, 2 kanál cukorból, 3 kanál lisztből és mokkáskanálnyi citromlével felfuttatott szódabikarbonából. A kapcsos tortaformát sütőpapírral béleltem ki, amint a piskóta megsült, a formában hagytam kihűlni.
Közben elkészítettem a krémet: fél kiló zsíros tehéntúrót mixerrel alaposan kikevertem, hozzáadtam 5 kanál cukrot, 10 dkg aszalt vörösáfonyát és egy ananászkonzerv feldarabolt gyümölcsét. 
Egy másik tálkában összekevertem 4 dl joghurtot 20 gramm zselatinnal, majd pár perc pihentetés után, folytonos kevergetés mellett felmelegítettem, vigyázva, hogy ne főjjön fel.
A meleg zselatinos joghurtot összekevertem a gyümölcsös túróval, majd betettem a hűtőszekrénybe egy órára. A krémes túró szépen összeállt, akkor hozzávegyítettem 2 dl jó keményre felvert tejszínt, majd az egészet rásimítottam a piskótára.
Másnap reggel megkentem 10 dkg gőz fölött felolvasztott csokoládéval, amibe 3 kanál tejszínt és diónyi vajat is kevertem.


Kedves bloglátogatóim! Ezt a könnyű, finom tortát virtuálisan veletek szeretném megosztani, fogadjon mindenki egy-egy szeletet a születésem napjának alkalmából.

 Feleim, vegyetek és egyetek!

2 megjegyzés:

  1. foaaaaaaaaaaai!!! cum arataaaaaaaa! ia sa vedem ce bazaconii mai traduce google :)))

    VálaszTörlés
  2. de curiozitate am incercat si eu traducerea google, ma tavaleam de ras! E tort ushor cu branza si fructe

    VálaszTörlés